Sport

2016.06.06. 17:12

Csodás bronz az Ultrabalatonról - csaknem 800 csapat közül kerültek dobogóra a vasiak

Körkép - A Szombathelyi UBarátok 09együttese 796 alakulat közül a harmadik helyet szerezte meg a 10., jubileumi Ultrabalaton nonstop csapatversenyében.

Horváth Erika

Rekordmezőny vett részt az idei NN Ultrabalatonon, több mint 7500-an indultak a Balatonaligáról rajtoló tókerülő futóversenyen. A 220,9 km-es távot többségük váltóban teljesítette, 71-en azonban egyedül is bevállalták. A férfi győztes, a román Florin-Sebastian Ionita 23:05:36, a női, Maráz Zsuzsanna 23:27:51 óra alatt ért célba.

A Szombathelyi UBarátok 09 bronzérmes csapata a dobogón. Balról: Hartwig Adrián, dr. Pék Ágnes, Jánosa Gábor, Devecseri Bálint, Benke László, Nagy Gábor,Gorza István, Szabó Zoltán, Horváth György, Wachter Zoltán. A képről hiányzik Németh Lilla és Korpics Attila. Fotó: ultrabalaton.hu

Jó néhány Vas megyei futó is megmérette magát; az egyéni versenyben a kőszegi Gurisatti Gábor volt a legeredményesebb, aki 29:02:11 órás eredménnyel a férfiak mezőnyében a 19.-ként zárt.

A nonstop - 4-12 fős - férfi csapatversenyben 796(!) váltó kerülte meg a Balatont. Óriási teljesítmény, hogy az elmúlt évekbeli dobogóközeli eredmények után végre sikerült fel is kapaszkodnia rá a Szombathelyi UBarátok 09 fantázianevű együttesének. Mind a 12 futójuk a maximumot hozta ki magából, fantasztikus, 14:25:08 órás eredménnyel bronzérmesek lettek.

A Jövőre Többet Edzünk csapata. Hátul (balról):  Tőke Péter, Veréb Gábor, Klauzer Sándor, Rauch Zoltán, Fancsali András. Elöl: Pados Attila, Botta Diána, Velladics András, dr. Tar Ferenc, Horváth Ákos

Az élmezőnyben, a 29. helyen zárt a szombathelyi, sárvári, bejcgyertyánosi, répcelaki, sótonyi futókat is felvonultató Jövőre Többet Edzünk, amely 17:26:40 óra alatt teljesítette a távot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!