Diáksport

2016.06.06. 17:03

Továbbjutás nélkül

Körkép - A diákolimpiai csapatsportágakban újabb országos elődöntők értek véget - sajnos vasi csapat továbbjutása nélkül.

Vastag Nándor

A vasi csapatok helytálltak a regionális tornákon, de a továbbjutást jelentő első helyet nem tudták megszerezni. A III. korcsoportban két országos elődöntőnek is Vas megye adott otthont. Lány kosárlabdában a Dési a Gépipari iskola tornacsarnokában fogadta ellenfeleit. A balatonkenesei Pilinszkytől 57-31-es, a zalaegerszegi Adytól 55-15-ös vereséget szenvedett, ezzel negyedikként zárt. Fiú kézilabdában vasvári Kardos hazai pályán szerepelve szintén negyedik lett, miután a nagyon erős riválisokat felvonultató selejtezőben a győri Aporral (1-36) és a sárbogárdi Mészöllyel (4-23) szemben is alulmaradt.

A Dési lány kosarasai (pirosban) is helytálltak az elődöntőben. Fotó: Unger Tamás

Ugyanebben a korosztályban, a fiú kosarasoknál a Paragvári három csapatos zalaegerszegi tornán vívott körmérkőzést. A Révfülöpi Általános Iskolát simán, 46-4-re felülmúlta, a hazai pályán szereplő Eötvöstől viszont 60-28-ra kikapott, így második helyen végzett. A IV. korcsoportban, fiú kézilabdában a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény csapata Győrben lépett pályára. Első találkozóján 30-14-es vereséget szenvedett a tatai Kőkútitól, ám a helyosztón 26-22-re legyőzte az adonyi Szent Istvánt, így harmadikként zárt. Lány röplabdában a Gothard iskola Sümegen vett részt hasonló négyes tornán. A nyitómeccsen a tatabányai Kodály ellen 3:0-re nyert, majd a döntőben a házigazda Ramassettertől ugyanilyen arányban kikapott, s ezzel ezüstérmet szerzett. A fiú röpösöknél a Váci is második lett. A szombathelyiek Dabroncon a gógánfai iskola ellen játszottak páros mérkőzést, és mindkettőn 3:0-ra vesztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!