f1

2016.06.06. 12:47

Nasr már lelépne a Saubertől

Nem akar lemaradni a lehetőségekről

Vámosi Péter

Foró: Sauber Motorsport AG

Felipe Nasr már nem is tagadja azon értesüléseket, mely szerint más csapat után néz a 2017-es esztendőre. Elégedetlen azzal, hogy nem fejlesztik az autójukat, az állandósult pénzügyi problémák miatt, de Kaltenborn haragját sem érti a monacoi incidenst követően. Mivel amúgy is lejár a brazil pilóta szerződése a svájci csapattal, nagyon valószínű, hogy év végével elválnak az útjaik. Nasr nem is rejti véka alá az elégedetlenségét a Globonak: "Mióta megérkeztem a Forma-1-be, rengeteg célom volt, és még mindig el akarom érni az álmaimat. Nem akarom kihagyni a lehetőségeimet. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy jó emberek dolgoznak azon, hogy előre léphessek, és hogy kiértékeljük az összes szóra jöhető lehetőséget 2017-re vonatkozóan, de erről most még korai beszélni. A szezon felénél fogunk egyeztetni konkrétan, hogy milyen lehetőségeink vannak, de annyit elárulhatok, hogy több opcióról is beszélhetünk, nem csak egyről.

A brazil lap ugyanakkor azt is állítja, hogy most kicsit javulhat a Sauber helyzete is, mert júliusban a Brit Nagydíjra érkezhetnek meg a csapat újításai. Erről ennyit mondott a brazil média munkatársainak egy rendezvényen: "Elsősorban az aerodinamikára fókuszálunk. Jelenleg kevés a leszorítóereje a kocsinak, ezért vagyunk instabilak. A fékezésen és a vezethetőségen is van mit javítani az aero csomagon kívül, és megkapjuk majd a feljavított Ferrari hajtásláncot is."

Jelenleg se Nasr, se csapattársa Markus Ericsson nem szereztek még pontot a Sauberrel 2016-ban, de a brazil fogadkozik: "Mindent megteszek azért, hogy szerezzek ponto(ka)t, ez már egy győzelemmel is felérne most nekünk. Jelenleg azonban olyan helyzetben vagyunk, amilyenben..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!