Sport

2016.06.06. 17:56

Marad a bronz - Dunaújvárosban kapott ki a HVSE

Dunaújváros - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásnak utolsó, 10. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE a Dunaújváros vendégeként kapott ki, így nem léphetett feljebb a dobogó harmadik fokáról.

Tóth Gábor

A zárforduló rangadóján a második fogadta a harmadikat. Mivel a felek között csak két pont volt a különbség, a Haladás az ezüstéremért lépett pályára.

Dunaferr FDSE-Swietelsky-Haladás VSE 5-1 (0-1).

- Dunaújváros, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, v.: Szilágyi, Veres (Czene-Joó).

Dunaferr: Reveland - Hosszú, Klacsák, Horváth N., Varga. Csere: Hegedűs, Aradi, Ivacs, Fridrich, Gorjánácz, Nagy, Schrancz, Fekete. Megbízott edző: Schrancz Balázs.

HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Horváth P., Hegyesi, Öreglaki. Csere: Matyi, Gyimesi (kapusok), Vidák, Németh P., Rácz, Sipos, Hajmási, Németh E., Kajáry. Edző: Lódi Tamás.

Gól: Öreglaki (21., öngól), Hosszú 2 (24., 35.), Klacsák 2 (29., 32.), ill. Németh P. (2.).

A Haladás nagy lendülettel, letámadással kezdett, védekezésre kényszerítette ellenfelét. Németh Péter korai gólja benne volt a meccsben. A Dunaferr hátrányban sem vállalta fel a bátrabb játékot, továbbra is a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Sokkal többet volt a labda a szombathelyieknél, sokkal veszélyesebbek voltak kapura - ám Reveland nagy formában védett. A vasiak agresszívan, motiváltan futballoztak. A félidő hajrájában kijött a szorításból a Dunaújváros, ekkor már Tyukásznak is volt dolga a szombathelyi kapuban. Öt a négyben rohamozott a Dunaferr - egyszer a kapufa segített a vasiaknak. Jókor jött a szünet.

Fordulás után a Dunaferr rögtön a középkezdésből - öngóllal - egyenlített: egy előre rúgott labdába Öreglaki tette bele a lábát, így a kapuba vágódott. A döntetlen már a hazaiaknak kedvezett, ennek megfelelően ismét visszaálltak, kontrákra rendezkedtek be. A Haladás pedig elvesztette a fonalat. Hajmási adta el hátul a labdát, amit könnyedén váltott gólra a Dunaferr (24. perc: 2-1). Teljesen átvette az irányítást a házigazda. A Haladás nem tudott újítani, jött is a harmadik hazai gól (29. perc: 3-1). Egyből öt a négyre váltott a Haladás. Ekkor fel is pörgött a vasi gárda, jöttek a helyzetek. Ám túlélte a nehéz pillanatokat a házigazda, olyannyira, hogy góllal zárt egy labdaellopást (32. perc: 4-1). Eldőlt a meccs, eldőlt az ezüstérem sorsa. Aztán újabb üreskapus gólt szerzett a Dunaferr (35. perc: 5-1). Felszabadultan játszottak a hazaiak, belassult, egyre többet hibázott a HVSE. A percek leperegtek, második félidei teljesítménye alapján megérdemelten nyert a Dunaferr.

Lódi Tamás: - Saját magunkat vertük meg. A második félidőben kijött rajtunk a fáradtság, belecsúsztak egyéni hibák, van ilyen. Mindent elkövettünk, hogy begyűjtsük a bronzérmet - sajnos nem sikerült. De ne legyünk elégedetlenek a harmadik hellyel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!