Hírek

2016.06.06. 19:14

Átadták az új információs táblát Kemenesszentmártonban

Kemenesszentmárton - Szabadtéri szentmisével tisztelegtek Szent Márton előtt a község lakói szombaton, a szomszéd településekről is érkeztek vendégek.

Cseszkó Tamás

- Csodálatos látni az összefogást - mondta Kirner Zoltán plébános, aki elárulta, Kemenesszentmártonban mindössze negyvennyolc katolikus vallású lakos él, így külön öröm, hogy sokan vettek részt az ünnepi szentmisén. A településen található az egyik legkisebb templom, mint ahogy a falu is az egyik legapróbb, amely Szent Márton nevét viseli.

Jován Attila, Kemenesszentmárton polgármestere emlékezett meg névadójukról. Hangsúlyozta, Márton az első szentek egyike volt, aki nem vértanúhalált halt. - Szent Márton példát mutat nekünk önfeláldozásból, hiszen odaadta köpenyét a koldusnak - mondta, majd köszöntötte a szomszéd falvakból érkezett polgármestereket, akik nagy örömmel csatlakoztak a tiszteletadáshoz.

A misét Berta Tibor ezredes, tábori lelkész celebrálta, aki - akárcsak Szent Márton - maga is katonaként és papként egyaránt teljesít szolgálatot.

A misét követően felszentelték a templom előtt található információs táblát, ahol beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő. - Ma Kemenesszentmártonba érkezett Szent Márton ereklyéje. A Savariaban 1700 évvel ezelőtt született püspök lelki és közösségi élményt adott a környéken élő falvak híveinek. Az általa vallott értékek ma is tartóoszlopai lehetnek életünknek - hangzott el.
A nap végén vacsorára várták a lakókat, és kulturális programok is színesítették a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!