Vasvár

2016.06.06. 18:59

Kidobtak mintegy 66 tonna lomot Vasváron

Vasvár - Összesen 66,1 tonna hulladékot szállított el a szolgáltató az idei lomtalanításon. Öt gépjárművel hordták el az ingatlanok elől a lomokat.

Pogács Mónika

- A tavaszi lomtalanítás zökkenőmentes volt. A városlakók többsége olyan, a háztartásban feleslegessé vált holmikat rakott ki a házak elé, amelyek megfeleltek a szabályoknak, így el tudták szállítani azokat kollégáim - tájékoztatott Szabó Balázs telepvezető, a Zalaispa Zrt. munkatársa. A városban időben kikerült minden ingatlan elé a feleslegessé vált bútor, kacat. A lomtalanítás szabályai szerint többségük dobozokban, zsákokban, így a szolgáltató munkatársainak könnyebb dolguk volt a gyűjtőjáratra rakásban, illetve a helyszín takarításában.

Akiknél maradt építkezésből származó szemét, autógumi, elektronikai vagy zöldhulladék, az megszabadulhat ezektől az egész évben működő hulladékudvaron. Ide, a Győrvári utcai telephelyre, mennyiségi korlátok közt, év közben is lerakható a háztartásoknál keletkezett szemét.

Szabó Balázs elmondta:az elszállított lom sorsa egyrészt a szelektálás, másrészt a darálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!