Hírek

2016.06.06. 18:56

Biztos: lesz bölcsi Vasváron

Vasvár - A Béke úti óvodaépületben alakíthatják ki a bölcsődét. Az önkormányzat számára továbbra is elsődleges a munkahelyteremtés és a gazdaságfejlesztés, valamint a város gazdasági mérlege biztató -ezekről is szó volt a vasvári képviselő-testület rendes májusi ülésén.

Pogács Mónika

- A város gazdálkodása biztosított volt, likviditási gond nem adódott. A vagyonmérleg 486 millió forinttal nőtt, ebből 483 millió forinttal növekedett a tárgyi összeg állománya - ismertette a számokat Kónya Emília, a pénzügyi osztály vezetője a testületi ülésen.
A bevételi többletet a város fejlesztésekre fordította - hangzott el a beszámolóban.

- Kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatott az önkormányzat. A jövőben is prioritást élvez a munkahelyteremtés, a gazdaságfejlesztés. A cél, hogy minél több iparűzési adó folyjon be a városhoz - tette hozzá az osztályvezető összegzéséhez Tóth Balázs polgármester.
Szociális témában is elhangzott évrétékelés:

- A Gyermekjóléti Szolgálatot tavaly 27 család kereste meg. 53 gyermek volt érintett az ügyekben - ismertette Borbás Imréné. Az intézményvezető elmondta: ügyfeleik elsősorban hivatalos ügyek intézésében kértek tőlük segítséget, információt, tanácsot. Alapellátásban tavaly 14 család harminc gyermeke részesült. Nevelési problémák, iskolai hiányzás, a család életvitele, kapcsolati problémák, egészségügyi, pszichés gondok miatt kellett a szociális szakembereknek a családok segítségére sietnie. Vasváron tíz gyermek került nevelőszülőkhöz múlt évben.

- Kiemelten fontos számunkra, hogy képessé tegyük az érintett családokat gyermekeik visszafogadására. Ha ez megvalósul, az az igazi szakmai siker számunkra - zárta Borbás Imréné.

Az ülésen több más ügyben is témát adtak a gyerekek. Például arról döntöttek a városvezetők, hogy a Vasvári Ficánkoló Óvodában szeptembertől hat csoport indítható. A legkisebb vasváriak javát szolgálnák a csaknem 86 millió forintos fejlesztési pénzből, amelyre a Területfejlesztési Operatív Programhoz nyújtható be pályázat.

A támogatásból bölcsődét alakítanának ki a Béke utcai óvoda épületében.

A beruházás után itt két bölcsődei és egy óvodai csoport működne. A képviselők ennek részleteiről egyeztettek az ülésen. Döntöttek arról is, hogy a közeljövőben újra helyet kapnak a városban a használt ruhák leadására szolgáló gyűjtőkonténerek - egyhangúlag határoztak erről a képviselők.

Az ülésen döntöttek az önkormányzat által a Vasvári Városfejlesztési Nonprofit Kft.-nek nyújtandó 20 millió forintos kölcsönről.

A város a céget a leendő európai uniós pályázatok ügyeinek kezelésére alakította. Két ügyvezetője fejenként havi bruttó 30 ezer forint javadalmazást kap munkájáért - erről az összegről is most határoztak a képviselők.

Az ülés zárásában a Foglalkoztatási Paktum 614 millió forintos pályázatának előkészítéséről tájékoztatta Tóth Balázs polgármester a grémiumot. A jelenlegi tervek szerint Vasvár, Körmend és Szentgotthárd közösen indul a munkaerőpiaci helyzet javítását célzó projektben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!