Kosárlabda

2016.06.06. 16:55

Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba: harmadszor meccselnek

Székesfehérvár - A finálés párharc 1-1-re áll. Kedden, 18 órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban találkozik a Szolnoki Olaj KK és a TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata.

Horog László

Az egyik nagyon izgalmas volt, a másik nagyon egyoldalú. Így lehetne jellemezni a férfi kosarasok bajnoki döntőjének eddigi két találkozóját. Az alapszakaszt és a középszakaszt egyaránt megnyerő, ebből logikusan következően pályaelőnyből induló alföldiek a múlt szerdai nyitóderbin gyakorlatilag végig vezettek, mindössze a második félidőben vette át kétszer a vezetést az Alba, a kimondottan jól játszó, játszó veterán irányító, Simon Balázs tripláival. Ám a megszerzett, szerény előnyt nem voltak képesek megőrizni a látogatók, a hazaiak azonnal fordítottak és nyertek 86-80-ra. Szombaton délután nem voltak nyitott kérdések, az albások gyakorlatilag átszaladtak az olajosokon, már a meccs elején jelentős előnyt szereztek, amit a folytatásban tovább növeltek, végül jelentős, 25 pontos differenciával győzedelmeskedtek. Persze, a play offban a különbség mértéke lényegtelen, a győzelmek számítanak, azért az mindenképpen bíztató jel, hogy a fehérváriak végig uralták a játékot. A keddi, szolnoki találkozón mindkét oldalon lesz hiányzó, ugyanis a legutóbbi randevún két bedobó, Anthony Myles és Strahinja Milosevic egyaránt piros lapot kapott, így automatikusan kihagyják a finálé harmadik ütközetét. A balhé nem közöttük robbant ki, hanem Vojvoda és Myles kezdett kakaskodni, majd érkezett az Újvédikén született, szerb vendégmunkás, ő kapott hajba a TLI-Alba amerikai légiósával. Mindkettőjüket kiállították. A szakértők szerint, biztos kezű vendégmunkásának hiányát jobban megérzi az Olaj, mint Myles távollétét a Fehérvár. A fehérváriak mestere, Dzunic Branislav ezen felvetésre azt mondja, majd a meccs után kiderül, melyik együttes viseltet meg jobban, légiósának hiánya. A fehérvári szakvezető amúgy reméli: a szezonban először sikerül nyerniük a Tisza partján.

- Nagyon elégedett voltam a csapatom szombati teljesítményével, megérdemelten nyertünk. Jól játszottunk, főleg az első félidőben, minden a mi forgatókönyvünk szerint történt. Erősen kezdtünk, az első percek az elképzeléseink szerint alakultak, a folytatásban pedig tartottuk a ritmust. Fontos volt, hogy jobban szedtük a lepattanókat és pontosan dobtunk kintről. Mindenki megtette a magáét. Kedden újabb meccs jön, természetesen szeretnénk megnyerni a szolnoki találkozót.

A másfél hónapja műtött bedobó, Supola Zoltán három triplát szórt legutóbb.

- A Szolnok elleni összecsapások, a várakozásoknak megfelelően mindig komoly csatákat hoznak, hazai pályán mindegyik együttes dominál. Minden találkozón győzelemre készülünk, bízom abban, hogy sikerül nyernünk kedden, Szolnokon. Náluk sok a sérült, mi többen vagyunk - mondta Supola Zoltán.

Az Alba amerikai centere, Ryan Pearson is optimista. A hétvégi meccs legeredményesebbje volt, 18 pontjával.

- Szombaton jól játszottunk. Felkészültünk a Szolnokból, kielemeztük a szerdai hibákat, ezeket néhány nappal később már nem követtük el. Remélem, kedden is győzünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!