f1

2016.06.05. 14:29

Pérez: Lehetséges a negyedik hely!

Sergio Pérez szerint a következő fejlesztéscsomag révén akár a Williams kihívójává is válhat a Force India.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Sahara Force India F1 Team

Döcögősen indult a Force India 2016-os szezonja, ám a spanyolországi fejlesztések megtették a magukét, és Monacóban már Pérez a dobogó legalsó fokán ünnepelhetett, miközben csapattársa, Nico Hülkenberg a hajrában csípte el a hatodik helyet Nico Rosbergtől. A monacói eredmények a konstruktőri ötödik helyre emelték a csapatot, mindössze 29 ponttal lemaradva a Williamstől. A 2015-ös szezont pont ebben a pozícióban zárta a Force India, Pérez pedig reménykedik benne, hogy a Silverstone-ra érkező nagy fejlesztési pakkal megcélozhatják a negyedik helyet.

„Barcelona nem a valóságot tükrözte” – nyilatkozta a mexikói pilóta. „A problémák ellenére is a hetedik helyen végeztünk, így szerintem azok nélkül még jobb eredményt értünk volna el. A valóságban ennél sokkal versenyképesebbek vagyunk, a fejlesztések remekül sikerültek. Silverstone-ra ismét valami naggyal készülünk; mindannyian reméljük, hogy a tavalyihoz hasonló fellendülést érhetünk el ezáltal, és talán nem nagyképűség a negyedik helyet megcélozni!”

Pérez hozzátette, hogy a Force India anyagi megszorításai miatt nem tud a kívánt ütemben fejleszteni.

„Fantasztikus csapatunk van” – méltatta istállóját ’Checo’. „Ha figyelembe vesszük a Monacóban elért eredményeket, minden okunk megvan arra, hogy a negyedik erővé váljunk a rajtrácson. Persze több pénz a fejlesztésekre sokkal könnyebbé tenné a helyzetet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!