Sport

2016.06.07. 08:42

Osztályozó nélkül NB III-as a Hévíz!

Ahogy korábban már jeleztük, kedden, a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában tartották meg a megyei bajnokságok győztes csapatainak sorsolását, akik osztályozón mérkőzhetnek meg az NB III-as tagságért.

Kerkai Attila

Pontosabban, csak azon együttesek voltak érdekeltek, akik előzetesen a szövetség felé jelezték, hogy sikeres osztályozó után élnének  a lehetőséggel és megfelelnek az előírásoknak. Köztük van  a Hévíz SK együttese is, hiszen az I. osztályban győztes fürdővárosiak vágya, hogy ismét a magyar labdarúgás harmadik vonalában szerepeljenek.

Nem sokkal 10 óra után aztán kiderült, hogy Lendvai Miklós együttesének nem kell osztályozót játszania az NB III-as tagságért. Összesen 14 csapat neve szerepelt a keddi sorsoláson, ám a szerencse kedvezett a Hévíznek, ugyanis azon hat csapat közé került, melynek nem kell játszania kvalifikációt. A maradék nyolc együttest viszont összepárosították, nekik a fennmaradt négy helyért egymás ellen kell megharcolniuk az NB III-ért.

A Hévíz együttese egyébként folyamatosan edzésben volt, de Lendvai Miklós vezetőedző sem titkolta: örül, hogy nem kell játszani.

– Én a klub és a város érdekét tartom szem előtt és ezek most azt kívánják, hogy Hévíz labdarúgócsapata egy szinttel feljebb lépjen – mondta a szakvezető, amikor a sorsolás után megkerestük. – Az alapján, amit tettek ennek érdekében, maximálisan megérdemlik az NB III-at. Eddig úgy készültünk, hogy akár a legerősebb ellenféllel kell megharcolnunk a harmadik vonalért.

A szakvezetőnek június végén lejár a szerződése, de a jövőjét firtató kérdésre most csak annyit felelt:

– Most nem szeretnék semmit mondani, természetesen leülünk a klub vezetőivel erről tárgyalni.

Damina László, a labdarúgó szakosztály vezetője szerint is előny, hogy két héttel korábban tisztában vannak helyzetükkel.

– Először is megünnepeljük a csapattal a feljutást, aztán leülünk a játékosokkal, hogy átbeszéljük a jövőt – hallottuk a szakosztály-vezetőtől. – Most már tudjuk, hogy melyik osztályban indulunk, s fontos, hogy minél előbb az edző személye is tisztázódjon, hiszen a keret kialakításában neki döntő szava van. Lendvai Miklósnak június végéig szól a szerződése. A hosszabbítással kapcsolatban abban maradtunk, hogy a rájátszás második mérkőzése után foglalkozunk ezzel. Értelemszerűen, ezen a héten már a vezetőedzővel is elkezdjük az egyeztetést.

A most véget ért bajnoki évadban Zalát csak a Tarr Andráshida képviselte az NB III-ban, de az ősztől már két csapatunk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!