Kultúra

2016.06.07. 12:29

VeszprémFest - Bulihangulat a zárónapon (x)

Veszprém - A VeszprémFest záró napján a washingtoni duó, a Thievery Corporation lép fel a veszprémi várban.

A fesztivál zárónapján, július 17-én igazi bulihangulatra számíthat a közönség, amelyet a Thievery Corporation garantál. A washingtoni duó klasszikusan érzéki és belassult hangzásukat kedvenceiktől, a brazil bossa novától, a jamaikai dub reggae-től, retró filmekből és a pszichedelikus rocktól kölcsönzik, egy új zenei világba illesztve. A formáció 1995 nyarán alakult, mára világhírű helyszínen, a washingtoni Eighteenth Street Lounge-ban, amely most is inkubátora a város underground zenei világának. Rob Garza és a szórakozóhely társtulajdonosa, Eric Hilton az erős italok, a dub, a bossa nova és a dzsesszlemezek jóvoltából jöttek össze, és elhatározták, megnézik, mi jön ki abból, ha mindezt egy lemezstúdióban összekeverik.

A világhírűvé tett klubbal és kiadóval, a nagysikerű gyűjteményekkel, a legendás elő koncertekkel és a több mint egymillió eladott albummal a Thievery Corporation ma is meghatározó igazodási pontja az elektronikus zenének, és ott van a legmerészebb és legmeghatározóbb művészek között. Ahogy a Rolling Stone amerikai magazin írja: „Hilton és Garza tágra nyílt szemekkel, kíváncsian fedez fel idegen kultúrákat és ismeretlen, meglepő ízeket. Aztán bezárkóznak egy lemezstúdióba, hogy olyan dalokat vegyenek föl, amelyek egy jobb világról szóló történeteket mesélnek el.”

A koncerteket a szervezők a veszprémi várba tervezték, de Lisa Stansfield estje máris teltházas, noha még szinte el sem kezdődött a jegyek értékesítése. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, ezt a koncertet a Veszprém Arénában tartják, így a július15-i programra ismét kaphatók a belépők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!