Olvasó

2016.06.07. 12:30

Két kóbor kandúr tartja rettegésben a bébictelepi macskákat

A Bébictelepen, különösen a Sólyom, Csaba és Jávor utcák környékén garázdálkodik két hatalmas kandúr.

Ezt már évekkel ezelőtt jeleztük a polgármesteri hivatalnak, állatvédőknek, gyepmesternek. Senki nem lép, nem segít. Macskáinkra nem keveset kell költeni (oltás, féregtelenítés stb.), pedig csak a legszükségesebbeket említem. A két idegen állat elzavarja őket a tányéroktól, nőstény és kan macskákat is karmolnak, harapdálnak. Nem egyszer fordult elő, hogy a saját állatnak foga-karma törött, véresen maradt a teraszon egy-egy ilyen verekedés után. Újabb, „fölösleges" kiadás, ami elkerülhető lenne, ha valaki hozzáértő befogná a két kandúrt. Senki nem tudja, hogyan kerültek ide, gazdájuk nincs, autók alatt, itt-ott megbújnak, homokba-fűbe piszkítanak, zajonganak. Hatalmasak: az egyik fekete, de a végtagjai és a farka fehér, a másik tömpe lábú, háta grafitszürke, egyébként a lábai fehér-szürkék.

A gyepmester szerint nem tehetnek közterületre csapdát. Magánház udvarára igen, de ezek a macskák ravaszak, nem mennének bele.

Mindenki kunyerálja a pénzt, aztán ha kell valamit csinálni, nincs rá lehetőség, tiltja a szabály stb. Csak addig, amíg valaki a tehetetlenséget, bürokratikus időhúzást meg nem unja és önbíráskodásba nem kezd. De akkor még az illető üti meg a bokáját, mert arra viszont van nagy népi felháborodás, szabálysértés, büntetőeljárás meg minden. Miért kell megvárni, amíg történik valami nagyobb baj? Mivel ezek a kandúrok „gazdátlanok", nyilván veszettség ellen sincsenek beoltva. Ha valaki nem tudná, ezen a környéken is laknak emberek, például gyerekek. Hiányzik, hogy valamelyiket megharapják, megkarmolják, megfertőzzék? Olyan szépen tüntetünk az állatok jólétéért (miközben gyerekek éheznek – állítólag), aztán meg nem lehet befogni két agresszív kandúrt. Kár, hogy nem lakik itt képviselő, talán ha őt is zavarnák ezek az állatok, valaki cselekedne.

Ezúton kérek mindenkit, akinek ötlete van, segítsen. Minden illetékesnek köszönjük, ha végre történik valami pozitívum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!