Foci

2016.06.07. 13:25

Kemény meló Ausztriában

Tarcsafürdő - A bajnoki ezüstérmes Videoton FC hétfőn kezdte tíznapos edzőtáborát Bad Tazmannsdorfban. A fehérváriak keddtől már napi két edzéssel hangolnak a következő idényre.

Ferencz Balázs

A Videoton FC 25 fős kerettel utazott az ausztriai edzőtáborba hétfőn délelőtt, s délután már tréninget vezényelt a csapatnak Henning Berg vezetőedző. Bad Tazmannsdorfban kiváló minőségű pályán edzhetnek a piros-kékek, mindössze 700 métert kell sétálniuk a szállodától minden edzés előtt, hogy elérjék a játékteret.

Loic Nego (b) és Asmir Suljic (j) is keményen készül Ausztriában

Az első nap edzésprogramja nem sokban tért el a már Fehérváron is végzett munkamenettől. Az első fél órában Liam Anderson erőnléti edző foglalkozott a mezőnyjátékosokkal, Brockhauser István pedig a kapusokat dolgoztatta meg. A folytatásban azonban már nem elsősorban a technikán, hanem a taktikán volt a fő hangsúly. Az egymás elleni taktikai feladatok közben a norvég vezetőedző végig együtt élt a játékkal, szinte percenként megállította azt, s ha nem a tervei szerint mozogtak a játékosok, mindig elmagyarázta, hogy kitől mit vár pontosan. A tréning végén kétszer tízperces, nagy iramú, kétkapus játékkal zárult az első ausztriai foglalkozás. 11 a 11 ellen játszottak félpályára a Vidi labdarúgói.

Keddtől már minden nap két edzés szerepel a napi programban, melyeken már részt vett a Zöld-foki szigetekről származó védő, Stopira is. A szélső hátvéd hazája válogatottjában szerepelt, a Sao Tomé és Príncipe elleni Afrikai Nemzetek Kupája selejtező-mérkőzés után 2-1-es győzelmet ünnepelhetett.

Haraszti Zsolt pedig hazatérését ünnepelhette, hiszen a fehérváriak korábbi középpályását kivásárolta a Vidihez kötő szerződéséből a Paksi FC. Haraszti Zsoltot először 2012 januárjában igazolta le a Vidi a Pakstól, abban az idényben azonban pályára lépett paksi és siófoki színekben is. Haraszti a 2014-2015-ös szezont is Pakson töltötte, majd 2015 nyarán a Ferencváros szerződtette, ahonnan 2016 januárjában tért vissza a Videoton FC-hez. Tavasszal 12 bajnokin és két MK-meccsen jutott szóhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!