Sport

2016.06.07. 13:41

Hámori megpróbál kijutni az olimpiára - Felépült sérülésből, jöhet a kvalifikációs torna

Kőszeg - Utazik Azerbajdzsánba, ott lesz az utolsó amatőr olimpiai kvalifikációs tornán a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa, Hámori Ádám.

Tóth Gábor

Kovács László szövetségi kapitány kijelölte a magyar ökölvívó-válogatott Bakuba utazó keretét. A csapatnévsorban ott van a kőszegiek 21 éves, 81 kilós kiválósága, Hámori Ádám. Aki egy kellemetlen kézsérülés után próbálja meg kiharcolni a riói olimpiai részvételt.

- Még március elején sérült meg a jobb kézfejem, eltörött a sajkacsontom. Műtétre nem volt szükség, de lassú volt a felépülés, nehéz időszak van mögöttem. rossz időben ért a sérülés, hiszen remek erőben, formában voltam - árulta el Hámori Ádám. - Nagyon sokat köszönhetek dr. Pusztai Szilveszternek, akinek segítsége nélkül most nem utazhatnék Bakuba. Az elmúlt hetekben már használhattam a kezem, lassan százszázalékos állapotban leszek. A héten már a válogatott edzőtáborában dolgozunk, hétfőn indulunk Azerbajdzsánba, szerdán lépek ringbe először. Most nagyon úgy néz ki, hogy négy mérkőzést kell győztesen megvívnom a sikeres olimpiai kvalifikációhoz. Nagyon nehéz lesz, nagyon sok mindennek össze kell jönnie, hogy ott lehessek Rióban. Szükség lenne egy jó sorsolásra, kis szerencsére, és persze tökéletes formára. Mindenesetre mindent el fogok követni azért, hogy legyen esélyem az olimpiai részvételre.

A kvalifikációs viadalon 39 kvóta talál gazdára: nehéz- (91 kg) és szupernehézsúlyban (+91 kg) mindössze egy-egy, 49 kilogrammban kettő, a többi hét kategóriában pedig öt-öt indulási jogot osztanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!