Kultúra

2016.06.07. 16:34

Tevékennyé ébredő tudás - Az országos és megyei tanulmányi versenyek győztesei

Zalaegerszeg - Kedden délután megtelt ünneplőbe öltözött diákokkal a Hevesi Sándor Színház nézőtere. Az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett tanulmányi versenyek díjátadó ünnepségére érkeztek.

Arany Horváth Zsuzsa

2015. április 1-je óta a pedagógiai szakmai szolgáltatásokat Zala megyében a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ (POK) látja el. Így a 2015/2016. tanévben a tanulmányi versenyeket a Zalaegerszegi POK szervezte. Tegnap ünnepélyes keretek között adták át azoknak a zalai tanulóknak az oklevelet és az ajándékot, akik ebben a tanévben ezeken a tanulmányi versenyen értek el első, második, illetve harmadik helyezést.

A Pacsirták: Bali Dorottya, Horváth Virág Dorina, Laub Lilla Júlia, Petánovics Nóra, Pető Eszter, Simon Eszter

Az emelkedett hangulatról az zalaegerszegi Ady-iskola Pacsirták Énekegyüttesének népdalcsokra, az egerszegi zeneiskolából érkezett Doffkay Réka és Moser Lili Marleen hegedű és csellójátéka, a tanulás „nehézségeinek" felidézéséről pedig a nagykanizsai Batthyány-gimnázium tanulójának, Farkas Dórának a szavalata gondoskodott. A „Szép magyar beszéd" versenyben 3. helyezést elért gimnazista Karinthy Frigyes Magyarázom a bizonyítványom című szövegéből mondott el egy részletet.

 

A kiemelkedő eredményt elért mintegy 250 tanuló és felkészítő tanáraik teljesítményét Tóth Ferenc, az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője méltatta, de az ünnepség elején felolvasták a parlamenti elfoglaltsága miatt csak később érkező Vigh László országgyűlési képviselő köszöntő szavait. A felnőttek elismeréssel adóztak a fiatalok kitartó munkája, tudásszomja, saját jövőjük iránti elkötelezettségük előtt. A tanárokat pedig azért illette a köszönet, hogy, Weöres Sándor szavaival szólva, tevékennyé ébresztik tanítványaikban a szunnyadó tudást.

Farkas Dóra és Szabó Károly, a szakképzési centrum igazgatója
Fotó: Pezzetta Umberto

A díjkiosztón összesen 14 országos és nyolc megyei szervezésű tantárgyi verseny első díjai találtak gazdára. A legjobb tanulók között - az országos megmérettetéseken szerzett előkelő helyezések elismeréseként - háromszor is szólították a zalaegerszegi Zrínyi-gimnázium diákját, Németh Cipriánt és Hosszú Kristófot, a keszthelyi Vajda János gimnázium növendékét.

A diákokat egyenként szólították a színpadra, hogy átvegyék az okleveleket, könyvjutalmakat és könyvutalványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!