f1

2016.06.07. 16:59

VR kamerák forradalmasíthatják az F1-et

Új technológia teheti izgalmas élménnyé az F1-es közvetítéseket

Tajthi Andrea

A Virtual Reality (VR, virtuális valóság) technológiája alakíthatja át a Forma-1-es közvetítéseket, véli Sir Martin Sorrell, Forma-1-es testületi tag.

A Williams, a Sky tévéadóval karöltve, már prezentálta, milyen lenne a VR technológia az F1-ben, olyan kisfilmeket készítettek, melyekben a nézők 360 fokban láthatnak az autó tetejéről, vagy a csapat boxában.

Sorrel, a WPP multinacionális reklámvállalat ügyvezető igazgatója és a CVC Capital Partners (az F1 tulajdonosa) részvényese, úgy véli, a VR lehet a jövő.

"A virtuális valóság fantasztikus lenne a Forma-1-ben." - mondta Sorrel az F1 hivatalos weboldalának. "A 'The Martian' c. filmben (magyar címe: Mentőexpedíció) ezt meg lehetett tenni. Én szálltam fel az űrhajóval a Mars felszínéről, sétáltam az űrben és mélyen belenéztem a messzeségbe, és rémisztő volt a fejhallgatóval és a szemüveggel. Ez a technológia már most elképesztő és sokat fog még fejlődni a következő években."

"Vannak páran, Bernie és mások, akik kedvelik az új technológiákat. Én hiszek benne, hogy a Virtual Reality nagy dobás lesz. Tudom, hogy pár kollégám nem ért ezzel egyet, de én hiszek benne."

"A Vodafone digitális stadiont épít Isztambulban. Igazán megéri megnézni. Az egész élmény, új lehetőségeket nyújt a nézőknek. A technológia elképesztő szintre fog jutni a következő 10 évben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!