Kosárlabda

2016.06.07. 19:10

Hat ponttal jobb volt az Olaj

Szolnok - A TLI-Alba szombaton 1-1-re alakította a bajnoki döntőt állását, kedden a Tiszaligetben találkoztak a felek, a hazaiak 91-85-re nyertek.

Horog László

Mi lesz, Rolikám? - kérdezte Ivkovic Stojan, a Szolnok mestere a fehérvári ügyvezetőt, Halm Rollandot, a kezdés előtt fél órával, a szolnoki sportcsarnok különtermében. Nyerni akarunk, ahogy ti is. Nagyon sok múlik ezen a meccsen - hangzott a válasz, majd mindketten bólintottak. Aztán a hazaiak trénere elköszönt, ment csapatához, a bemelegítés záró akkordjait megtekinteni. Az albás drukkerek megtöltötték a vendégek számára fenntartott szektort, remek hangulatot varázsoltak, majd a hazai hívek is rákezdtek. Az első meccsen a sérült irányító, Wittmann ült az alföldi kispad szélén, nyári, utcai szerelésben, ezúttal csatlakozott hozzá Milosevic is, akit legutóbb a fehérvári Myles-szal egyetemben, dulakodás miatt kiállítottak. Utóbbi nem tartott a csapattal a harmadik összecsapásra, amely triplazuhataggal indult, Simon pontjaival kezdődött, a túloldalon Vrbanc és Kovács jeleskedett, de betalált kintről Lóránt is, Markovic pedig középtávolról. Keller és Vojvoda pontjaival 14-8-ra ellépett a házigazda, Lóránt kozmetikázott az eredményen. Az Olajnál a két húzóember, Vojvoda és Keller leült, Gregory és Borisov érkezett a parkettre, valamint Markovic helyett Chery kapott bizalmat. Pontatlanul dobtak és passzoltak az albások, az első negyed zárása előtt három perccel, 17-12-nél Dzunic kikérte első idejét. Keller helyett Somogyi jött centerben, azonnal zsákolt is, a túloldalon Csorvási váltotta Lórántot, majd lehetőséghez jutott Supola és Tóth is. Utóbbi azonnal ziccert dobott, erre Jones felelt, az első negyedet Vojvoda elképesztő triplája zárta, 25-17. Kovács hármasával tovább hízott az előny, Chery dobásai nem jöttek be, Keller távoli kosarával tovább távolodott az Olaj, 31-17. Ivkovic kezeit az ég felé csapva hergelte az amúgy is hangos hazai publikumot, 41-25-nél Dzunic ismét időt kért. Spurlock betalált kintről, Tóth bentről, zárkózott a Fehérvár (41-30), időt kért Ivkovic is. Spurlock pontjaival tovább apadt a különbség, majd Lóránt ügyeskedett, félidőben 46-38 állt a táblán.

Simon Balázs (labdával) dobta a mérkőzés első tripláját, azonban a hazaiak megint győztek

Keller kosarával indult a folytatás, Chery ziccert dobott, Vojvoda zsákolt, Borisov hármasára pedig Spurlock válaszolt, 53-45. Vrbanc és Lóránt is elkapta a fonalat, utóbbi a hátán cipelte társait. Ivkovic kapott technikai hibát reklamálásért, Lóránt három büntetőből kettőt értékesített, majd az oldalbedobás után az Alba eladta a labdát. Chery és a remeklő Lóránt egészen közel hozta a Fehérvárt, majd távolodott a Szolnok, a záró tíz percet megelőzően 72-66-ot mutatott az eredményjelző. Chery és Markovic termelte a pontokat, a túloldalon Jones, egy pontra zárkózott az Alba, 77-76. Lábra kapott a házigazda, öt perccel a zárás előtt, Chery hármasával araszolt előre a vendég, 81-79. Megint a Szolnok dominált, 86-81-nél Dzunic időt kért, Lóránt hármast dobott, ezt tette lehetetlen helyzetből Vojvoda is. Az utolsó másfél percben is volt esélye a fehérváriaknak a fordításra, de dobásaikat elrontották, az Olaj hat ponttal győzött, 91-85. Folytatás pénteken 17 órakor, Fehérváron. A jegyek elővételben szerdán és csütörtökön 10-18-ig megvásárolhatóak a Gáz utcában.

Szolnoki Olaj KK-TLI-Alba Fehérvár 91-85 (25-17, 21-21, 26-28, 19-19 )

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1600 néző

Vezette: Kapitány, Farkas, Söjtöry

Szolnoki Olaj KK: Vojvoda 23/6, Kovács 11/6, Vrbanc 18/12, Keller 11/3, Jones 16/9, csere: Boriszov 10/6, Gregory, Somogyi 2. Vezetőedző: Ivkovic Stojan

TLI-Alba Fehérvár: Simon 3/3, Markovic 7/3, Spurlock 8/6, Pearson 7, Lóránt 30/9, csere: Chery 17/9, Tóth P. 2, Csorvási 3, Supola 4, Wright 4. Vezetőedző: Dzunic Branislav

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!