Sport

2016.06.07. 19:10

Nem a cápák haraptak

Székesfehérvár - Elődöntőbe jutott a Fehérvár Enthroners amerikai futball csapata a Fezen Divízió III-ban.

Szupkai Gábor

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Győr Sharks próbálta megfékezni az eddig makulátlan mérleggel álló, és végső győzelemre hajtó fehérváriakat. A mérkőzést a sorsolás szerint Győrben kellett volna lejátszani, ám mivel a cápáknak már nem bírt téttel a meccs, ezért inkább lemondtak pályaválasztói jogukról, hogy megtapasztalják milyen az ország egyetlen szabványos méretű amerikai futball harcmezején küzdeni. A győriek HFL-ben szereplő első csapatának amerikai származású irányítója, Brian Gessel is ellátogatott a First Fieldre, és elégedetten bólogatva kijelentette, az európai élmezőnyhöz tartozik az Enthroners új otthona.

A hazaiak pedig megmutatták, hogy ők is jól érzik itt magukat, Varga Bálint rögtön a mérkőzés legelején futott egy touchdownt. Az Enthroners ráment a két pontra, és ugyan nem sikerült a kísérlet, de mint később kiderült, ez nem bizonyult végzetes hibának. Merthogy ezután sem lassult a pontgyártás, az irányító Erős Márk egy pontos passzal találta meg Tóth Nándort, aki végül egy 78 yardos touchdown után ünnepelhetett, Zách György pedig a jutalomrúgást is értékesítette, ezzel már 13-0-ra vezetett a Fehérvár. Ezután Erős Márk, majd Varga Bálint is befutott a célterületre, majd a fehérvári védelem is kivette részét a pontszerzésből, Stein Zsombor egy labdaszerzést (fumble) követően ért el touchdownt, majd még a szünet előtt Erős Márk is megtette ugyanezt, 40-0 állt az eredményjelzőn a félidőben.

A pihenő után még 14 pontot szerzett az Enthroners, Varga Bálint futásának és Fövényesi Marcell elkapásának köszönhetően, ezzel pedig 54-0-ra győzött.

A mérkőzésre közel 1500 hazai rajongó látogatott ki, akik közül a leglelkesebb 300 a menetközben eleredő hatalmas eső dacára is kitartott, de állítják, megérte.

Az Enthroners legközelebb június 25-én az elődöntőben lép pályára, a Fezen Divízió III döntőjét szintén Fehérváron rendezik július 9-én.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!