Sport

2016.06.08. 09:26

Volt lift, de nem azzal mentek

Bécs, Hajmáskér – Élete legnehezebb viadalán van túl a hajmáskéri sportember, aki 2529 lépcsőt mászott meg a világ második legnehezebb toronyfutóversenyén.

Horváth Gábor

A bécsi Millenniumi-toronyban rendezik a világ második legnehezebb lépcsőfutó versenyét. A több mint 200 méter magas irodaházban 2529 lépcsőfokot kell megmászni, ennél jelenleg csak a 3000 lépcsős chicagói megmérettetés keményebb.

Az extrém viadal legextrémebb versenyszámában nem csak egyszer, hanem háromszor kell felfutni a 48. emeletre. Biró Balázs ezen indult, egyedüli magyarként, a szám nehézségét mutatja, hogy vele együtt mindössze 47-en vágtak bele a kalandba.

A hajmáskéri sportembertől megtudtuk: élete legnehezebb megmérettetésén van túl. A lépcsőházban iszonyatosan meleg volt, a fokok pedig kicsit magasabbak voltak a megszokottnál. Szerencsére fizikailag és fejben is jól felkészült a versenyre, ráadásul sikerült megfelelően beosztania idejét. A végén már ólomlábakon haladt felfelé, de óriási motivációt jelentett neki, hogy teljesítheti a világ egyik legkeményebb lépcsőfutó viadalát.

Természetesen nagyon elfáradt, de azért annyira nem, hogy másnap ne fusson le – már itthon, Győrben – levezetésként egy félmaratont...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!