f1

2016.06.07. 15:49

Verstappen Kanadában is dobogóra állna

A mezőny legfiatalabb versenyzője újra a dobogóért szeretne küzdeni, melyhez reméli, segítségére lesz a Renault frissített motorja.

Komenda Vivien

Fotó: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

A francia gyártó Monacóban már előállt a frissített erőforrással, azonban ebből csak két darab állt rendelkezésre, melyet Kevin Magnussen és Daniil Kvyat autójába szereltek be a legutóbbi versenyhétvége során.

Most azonban már Verstappen és Palmer is megkapja a fejlesztéseket, a holland tini pedig reméli, ez is segít majd neki, hogy eljusson a dobogóra a Gilles Villeneuve pályán.

„A pálya nagyon különleges, sok hosszú egyenes van rajta, majd lassú kanyarok, ahol kevés a tapadás, így meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a beállításainkhoz.” – fogalmazott Verstappen.

„Szeretem a fékezési pontot az utolsó hajtűben, ahol rengeteg ember lát, és bíztat minket a lelátóról. Nagyon közel megyünk a falakhoz, így nagyon különleges érzés itt vezetni.”

„Remélem, az új, frissített motor segíteni fog, és mindenképp a dobogó a cél.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!