Életmód

2016.06.08. 10:21

Kikapcsolódás két keréken

Kedvelje bár a lassabb tempójú, csevegős tekeréseket vagy a kőkemény, izzasztó túrákat, mielőtt bringára pattanna, előbb böngéssze át tippjeinket, hogy biztosan megtalálja a tekerési stílusához legjobban passzoló útvonalat.

Perei Dóra

Kapcsoljunk hegyi menetbe: a hegyi kerékpározást a vérbeli természetjáróknak találták ki, elvégre szó szerint hegyen-völgyön keresztül vezet az út. Az ilyen vadregényes terepen különösen fontos a biztonsági szabályok betartása, vagyis mindig legyen rajtunk kerékpáros sisak, illetve nézessük át a bicajunkat szakemberrel, mielőtt nyeregbe pattanunk.

Hegyvidéki útvonalak: Hajmáskér-Veszprém-Balatonpart kerékpártúra (58 kilométer, 530 méteres szintkülönbség), Keszthely-Gyenesdiás-Felsőgyenes-Vállus-Tapolca-Szigliget-Keszthely kerékpártúra (59 kilométer, 599 méteres szintkülönbség), Öskü-Várpalota-Zirc-Veszprém kerékpártúra (88 km, 1189 méteres szintkülönbség)

„Legjobb barát” program: ha szeretne kikapcsolódni a barátaival a hétvégén, de azért jó volna a nap végén lelkiismeret-furdalás nélkül bevágni egy lángost, a legjobb ötlet bicajra szállni és tekerni egy kiadósat. Mielőtt nekiindulnánk, érdemes feltérképeznünk a környéket, hol van a közelben olyan pont, ahol a segítségünkre lehetnek, például egy defekt esetén. Kiváltképp, ha nem vagyunk gyakorlott kerékpárszerelők.

Dombvidéki útvonalak: Öskü-Várpalota kerékpártúra (45 kilométer, 387méteres szintkülönbség),Öskü-Balatonpart-Várpalota kerékpártúra (71 kilométer, 541 méteres szintkülönbség), Kőröshegy-Tihany kerékpártúra (30 kilométer, 282 méteres szintkülönbség)

Családi tekerés: nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek, de akár a nagyik és unokáik is együtt tekerhetnek, ha olyan útvonalat választunk, amelyet a család több generációja is könnyen teljesíthet. Az útvonaltervet azért érdemes körbeküldenünk, hogy mindenki képben legyen, mire számíthat.

Síkvidéki és dombvidéki útvonalak: Öskü-Székesfehérvár kerékpártúra (85 kilométer, 536 méteres szintkülönbség), Keszthely-Szigliget-Balatonmáriafürdő-Fenékpuszta-Keszthely kerékpártúra (52 kilométer, 210 méteres szintkülönbség),  Felsőörs-Veszprém-Csopak kerékpártúra (34 kilométer, 413 méteres szintkülönbség)

Igazi kihívás: ha az egész telet a szobabiciklin töltötte, ezért úgy érzi, meg se kottyan egy többnapos túra, trombitálja össze a hasonlóan kemény barátait, és irány a szabadba!

Nehéz útvonalak: Balaton körüli kerékpártúra (204 kilométer, 799 méteres szintkülönbség), Budapest-Balaton kerékpártúra (121 kilométer, 929 méteres szintkülönbség),

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!