Hírek

2016.06.08. 10:38

Volt, akit lájkoltak, volt, akit három polgármester köszöntött – Mutatjuk a szentgotthárdi pedagógusnap kitüntetettjeit

Szentgotthárd – Ne csak példát mutassanak, legyenek példaképek – ezt hangsúlyozta a pedagógusnap alkalmából Császár Tamás, a szentgotthárdi tankerület vezetője. Hatan lettek az év pedagógusai és hárman vehették át a Szentgotthárd Közoktatásáért Díjat.

Bakos Ágnes

– A gyerekeket nem kordában kell tartani, hanem felemelni, ez nehéz feladat – mondta köszöntőjében Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere. Hangsúlyozta, hogy a jó iskola kulcsfontosságú szereplője a jó pedagógus, akinek türelemre, emberségre van szüksége az oktatáshoz, neveléshez. – Sok szenvedélyes és lelkes pedagógus van Szentgotthárdon, ezt köszönöm a város vezetése nevében – fogalmazott a polgármester. Szentgotthárd önkormányzata mindig magáénak érzi az itt működő oktatási intézményeket, bárki is legyen azok fenntartója – erről is beszélt Huszár Gábor, aki szerint a pedagógusok hétköznapi hősök, akikre a családok a gyermekeiket bízzák. – Nincs ember a Földön, akinek ne lett volna kapcsolata pedagógusokkal, akár gyermekként, akár szülőként – jelentette ki köszöntőjében Császár Tamás, a szentgotthárdi tankerület vezetője. Utalt arra, hogy az oktatást tekintve, bonyolult tanév zárul és bár nem akar semminek elébe menni, de az újabb, várható fenntartói változások apropóján megköszönte az eddigi közös munkát az ünneplő szentgotthárdi pedagógusoknak. Azt kérte, ne csak példát mutassanak, legyenek példaképek a tanítványaik számra.

Lejáró vezetői megbízatása alkalmából köszöntötte virágcsokorral a polgármester Bartakovics Andrea kollégiumvezetőt; Tóthné Nagy Emesét, a III. Béla Szakképző Iskola igazgatóját;

Kocsisné Takács Évát a Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István Általános Iskola tagintézmény-vezetőjét; valamint Kovács Tiborné óvodaigazgatót.

Idén öt szentgotthárdi nyugdíjas pedagógust köszöntöttek. Gyémánt díszoklevelet vehetett át Kocsis Antalné; Kuntár Lászlóné nevében a lánya; és Hrabovszky Dezsőné. Arany díszoklevelet kapott a szentgotthárdi pedagógusnapon Pungor Klára és Kovacsics Miklósné.

Hatan vehették át az év pedagógusa címet, mindannyiukat egy-egy tanítványuk vagy kollégájuk méltatta – megható köszöntéseket hallhattak az ünneplők.

Például az idei egyetlen férfi kitüntetett méltatásában, amikor Pass Róbert, a zeneiskola tanára Németh Rubentől hallhatta, hogy a zeneórák óta még hosszabban tapsolnak a fiúnak, ha kürtön játszik és azt is, hogy „Én lájkolom Robi bácsit”.

Volt, akit három polgármester állt körül, amikor a róla szóló méltatást hallgatta. Tóthné Köncz Valéria, a Szentgotthárd és Kistérsége Általános Iskola Csörötnek-Magyarlaki Tagintézményének vezetője is az év pedagógusa lett. Huszár Gábor mellett Csörötnek polgármestere, Kocsis Zsolt és Magyarlak polgármestere Monek Gyula is köszöntötte.

Az év pedagógusa címet kapta még Varga Éva; Háziné Molnár Magdolna; Szabóné Budai Tünde és Bácsi Sándorné.

A Szentgotthárd közoktatásáért díjat hárman vették át az idén. Tóthné Monek Zsuzsanna, Vassné Juhász Enikő, valamint Ernstné Molnár Valéria.

Miniszteri kitüntetésben részesült szentgotthárdi pedagógusokat is köszöntöttek.

Kocsisné Bucsi Etelkának, a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde intézményegység-vezetőjének több évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztere Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

Czuczainé Skapper Hilda a Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolájának pedagógusa négy évtizedes kiemelkedő hivatástudattal, gyermekszeretettel végzett pedagógusi tevékenységéért, valamint a német nemzetiségi nyelv oktatásában, hagyományainak megőrzésében kifejtett lelkiismeretes munkájáért Németh László díjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!