Sport

2016.06.08. 11:06

Vegyes párosok röplabdáztak

Balatonfüred - Nyárnyitó fordulót rendeztek a strandröplabdásoknak. A SMASH bajnoki sorozat előversenyén mintegy húsz páros harcolt a minél jobb helyezésekért.

B. Virág Rita

A füredi Kisfaludy strand adott otthont a strandröplabdások első idei megméretésének. A viadalra ezúttal vegyes párosokat vártak a szervezők, akiknek nem kellett csalódniuk, hiszen húsz duó adta le a nevezését.

Négy ötös csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, ahonnan az első két helyezett jutott tovább a felső ágra.

Meglepetésben bővelkedtek a csatározások, hiszen nem jutott a legjobb nyolcba a tavalyi bajnok, a Vidovity Zsófia-Ardon András kettős, ahogy sajnos a Veszprém megyeieknek sem nagyon ment ezen a napon, egyik páros sem tudta a felső ágra beverekedni magát.

Az egyenes kiesés szakasz rendkívül színvonalas meccseket hozott, s végül az első helyet az Ördög Rita-Csepregi Ádám duó szerezte meg.

A legjobb Veszprém megyei kettős a Dordzsceren Dádzsó, Szamosvári Barna csapat a tizenegyedik helyen zárt.

A SMASH strandröplabda bajnokság első hivatalos fordulóját június 25-26-án rendezik meg, ugyancsak Balatonfüreden.

Akkor már nyílt női, férfi, illetve vegyes és amatőr kategóriákban lehet nevezni.

Jó hír az induló profiknak, hogy a SMASH már „B" kategóriás verseny, tehát az országos bajnokságban jóváírják az itt szerzett pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!