f1

2016.06.07. 16:13

McLaren: Még nincs döntés a 2017-es felállásról

A McLaren még nem döntötte el, melyik pilótapárossal szeretne nekivágni a jövő évi szezonnak.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

Fernando Alonso szerződése még az idei szezon után is érvényes, ám jelenlegi csapattársát, Jenson Buttont már a Williams jövő évi pilótájaként említik több helyen, hiszen az ő kétéves szerződése 2016 végén lejár.

Emellett a csapat alkalmazásában áll a GP2 bajnok, jelenlegi Super Formula versenyző, Stoffel Vandoorne, aki bármikor készen áll egy teljes szezonra, hiszen bemutatkozó versenyén – melyen Alonsot helyettesítette – a tizedik helyen intették le, ezzel ő szerezte a McLaren idei első pontjait.

Mindezek ellenére, Eric Boullier elmondta, a csapat kényelmes helyzetben van, és semmi nem sürgeti őket a jövő évi felállással kapcsolatos döntések meghozására.

„Kiváló pilótáink vannak. Két világbajnok és egy ígéretes fiatal tehetség, de döntés még nincs 2017-et illetően. Ha itt lesz az ideje, meghozzuk a döntést.”

„Szerződésünk van ezekkel a versenyzőkkel. Eldöntjük, mi a legjobb a csapat számára. Majd a megfelelő időben.” – fogalmazott Boullier.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!