Hírek

2016.06.08. 13:01

Döntenek a szoborról - Összesen 33 napirendi pontot tárgyalnak a szombathelyi képviselők

Szombathely - Rendes havi ülését tartja csütörtökön a szombathelyi önkormányzat. A nyílt ülésen 27, a zárt ülésen hat napirendi pont szerepel.

Bakos Ágnes

A közbiztonság 2015-ös alakulása és a közterület-felügyelet tavalyi munkája az első napirendi pont a csütörtöki rendes közgyűlésen. Ez utóbbihoz az önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága e heti ülésén érkezett észrevétel: az, hogy a térfigyelő-kamerák kihelyezéséig fokozott ellenőrzéseket végezzenek a Csónakázótó környékén.

Elkészült a Sportliget fejlesztésére vonatkozó tanulmányterv - ennek jóváhagyása is a mai közgyűlésre vár, ahogy az új egészségügyi alapellátó központ beruházási programjának elfogadása is. A Zöld város projekten kívül még négy, szintén a Terület és Településfejlesztési
Programból tervezett projekt előkészítése ad témát.

Módosulhat Szombathely településrendezési terve: a Tófürdő és a kemping vonatkozásában. Módosíthatják a vagyonrendeletet és a közterület használatának szabályairól szóló 2011-es önkormányzati rendeletet is.

Parkolással kapcsolatos döntések is szerepelnek a mai napirenden. A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága ülésén elhangzott: megtörtént a hatásvizsgálata annak, hogy milyen következménye lenne, ha a városlakók családonként több kedvezményes parkoló bérletet válthatnának. Kiderült: a rendelkezésre álló a parkolóhelyek száma ezt nem teszi lehetővé. Döntenek ma a Savaria Szimfonikus Zenekar 2016/2017-es évadra vonatkozó programtervéről is, valamint a Szent II. János Pál-szoborról is határoznak. A beérkezett pályaművek közül választott a szakmai zsűri, azonban a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága, valamint a gazdasági és városstratégiai bizottság tagjai is a szakmai szempontok szerint a második helyre sorolt alkotást szavaznák meg. Csütörtökön mondják ki a végső szót. Zárt ajtók mögött hozzák meg az aktuális döntéseket a képviselők a Tófürdőnél építendő négycsillagos szálloda fejlesztéséhez kapcsolódóan. Vezetői megbízatásokról is a zárt ülésen határoznak: a Szombathelyi Napsugár Óvoda vezetőjéről, valamint a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetőjének személyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!