Sport

2016.06.08. 14:05

A huszadik rajt - Nem számít könnyű futamra Osváth Péter

A hétvégén rendezik a huszonharmadik Veszprém-ralit, melynek kapcsán a szombati rajtig idén is mindennap bemutatunk egy-egy pilótát.

Heffler Péter

Rövid sorozatunk harmadik részében ismét egy megyei versenyzővel beszélgettünk, a balatonfüredi Osváth Péterrel, aki már a huszadik veszprémi futamára készül.

Osváth Péter és a közel háromszáz lóerős Mitsubishi Evo IX munkában a Szombathely-ralin
Fotó: Lakatos Róbert

- Hogy alakult számára eddig a szezon?

- Az Eger-ralival kezdtünk, ahol a körülményekhez képest jól versenyeztünk, és megszereztük a második helyet a kategóriánkban. Ez annak ellenére jó eredménynek mondható, hogy nyilván az aranyéremmel lettünk volna maradéktalanul elégedettek. Utána, a Miskolc-ralin sajnos kiestünk, ami rendkívül fájdalmasan érintett bennünket, de mivel két versenyt lehet úgymond mínuszolni a szezon során, így azért nem olyan nagy a baj. A Szombathely-ralin már kategória második helyet szereztünk ismét, ráadásul úgy, hogy az Eger-ralihoz képest közelíteni tudtunk az első helyezetthez.

- Milyen emlékeket őriz a Veszprém-ralikról?

- Közel húsz év alatt jó és rossz élményből is akad. Utóbbira példa nyilván, ha technikai okok miatt kellett feladnunk a versenyzést, és egy jó helyről szálltunk ki a küzdelemből. Azonban a legjobb élmény egyértelműen a kategóriagyőzelmünk.

- Mit vár a futamtól?

- Nagyon szeretem az ilyen típusú pályákat! Nagy erővel készültünk a ralira, ami a 170 kilométeres összgyorsasági szakaszával hosszú versenynek számít. Be kell osztani az autót, mivel az olyan szakaszok, mint a Kislőtér, szinte megeszik azt. Emellett persze elengedni sem lehet a mezőnyt, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki úgy megy majd, ahogyan csak tud, hiszen másfeles szorzó van a futamon. Szeretnénk mi is minél előrébb végezni, hogy a bajnokságot jó helyről folytathassuk. Tudom, nem lesz egyszerű, de a dobogó valamelyik fokára várom magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!