f1

2016.06.08. 13:13

Ha 2017 is uncsi lesz, Alonso inkább lelép

Megy és nyer Le Mans-ban - legalábbis ezt tervezi.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Fernando Alonso elismerte, arra vár, hogy vezethesse az új generációs F1-es autót 2017-ben, még mielőtt döntene arról, hogy marad-e a szériában.

A spanyol versenyző, aki 2005-ben és 2006-ban lett világbajnok, nem titkolja, nem túlzottan élvezi a jelenlegi érát a Forma-1-ben, így kérdéses az is, hogy meddig marad még a mezőny tagja. Alonso most 2017-et várja, mikor a kerekek szélesebbek lesznek és komolyabb leszorítóerővel bírnak majd az autók, mindez pedig az előrejelzések szerint 5-6 másodperces gyorsulást ígér körönként.

Ezzel egyidőben, 2017 végére amúgyis kifut Alonso aktuális, McLaren-Hondás szerződése. Kérdés, hogy akar-e majd hosszabbítani még?

"Jelenleg, továbbra is élvezem a vezetést." - mondta Alonso a Sport Bildnek. "Ez az életem, és az egyetlen dolog, amit igazán jól tudok csinálni."

"Ha az autók nem lesznek élvezetesek jövőre, kategóriát váltok." - jelentette ki a spanyol. "Az a célom, hogy egy nap megnyerjem a Le Mans-i 24 órás versenyt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!