Hírek

2016.06.08. 16:43

Így élte meg a szombathelyi polgármester a balesetet – Úgy tudjuk, eltörött a szegycsontja

Annak ellenére, hogy csak ma reggel engedték ki a kórházból dr. Puskás Tivadart, és hogy úgy tudjuk a szegycsontja is eltörött a tegnapi balesetben, ma már újra dolgozott.

Budai Dávid

Sikerült telefonon elérnünk dr. Puskás Tivadart, Szombathely polgármesterét, aki tegnap vétlen részese volt egy súlyos autóbalesetnek. Mindenek előtt a polgármester részvétét fejezte ki a balesetben elhunyt családtagjainak. Ezt követően lapunknak elmondta, hogyan élte meg a baleset előtti és utáni pillanatokat. Megtudtuk, Puskás Tivadar a jobb első ülésen ült az autóban és az ütközés pillanata előtt éppen egy munkaanyagot olvasott. Csak a sofőr felkiáltására kapta fel a fejét, és akkor látta, hogy egy keresztbe fordult autó teljes szélességben elállja az útjukat. Az ütközés elkerülhetetlen volt.

Miután a polgármester több mint harminc évig dolgozott mentőorvosként, azonnal elkezdte a mentés előkészítését. Puskás Tivadar két fontos dolgot emelt ki. Az egyik, hogy az autót az a Filó László vezette, aki napra pontosan három hónappal ezelőtt kapott emléklapot, amiért több mint 1,2 millió kilométert vezetett balesetmentesen. A polgármester beszámolója szerint a gépkocsivezető a baleset pillanataiban is megőrizte a hidegvérét. A másik, hogy a hivatali autó, amelyben ültek, rendkívül biztonságos volt. Igaz, hogy a biztonsági öv és a légzsák okoztak apróbb sérüléseket, de ezek az aktív biztonsági eszközök, valamit az, hogy a frontális ütközés után a motor nem az utastérbe, hanem a padlólemez alá került, megmentették az autó utasainak életét.

A polgármester és munkatársai tegnap egyébként a Szent Márton programsorozat ügyében indultak egy tárgyalásra, amit a baleset miatt el kellett halasztani. Megtudtuk azt is, hogy, a korábbi hírek ellenére tegnap este még nem mehetett haza, az orvosok megfigyelésre bent tartották őt a kórházban. Információink szerint a polgármester szegycsontja törött el a balesetben. Ma viszont már dolgozott, hiszen holnap közgyűlés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!