Dunaföldvár

2016.06.08. 16:10

Új színfoltot jelentenek a városban

Dunaföldvár - Gálaműsorral ünnepelte nemrégiben tízéves működését a dunaföldvári Zsigec Musical csoport a városi Művelődési Központban.

L. Mészáros Irma

A születésnaposokat köszöntötte a város polgármester, Horváth Zsolt, aki kiemelte: a Zsigec tevékenysége új színfoltot jelent a városi rendezvényein. Közben alakult a gyerekek személyisége, s együtt teremtettek értéket, nyújtottak élményt másoknak.

Az előadáson a csoport művészeti vezetője, Teleki Károly és énekpedagógusa, Telekiné Rábai Melinda kalauzolta a jelenlévőket a Zsigec múltjában és a választott koreográfiák világában.

Remek produkciókkal szórakoztatták az est során a fiatalok a publikumot

Eredetileg a Melinda nénitől búcsúzó zeneiskolásoktól indult a musicalcsoport létrehozásának ötlete a kisszékelyi táborban. Aztán egymás után születtek a koreográfiák, s egyre jobbak lettek az énekesek. Az évente tartott gálaműsorban mindig újabb és újabb musicalek részleteit dolgozták fel.

Bizonyítékul most a gálán is láthattuk a legsikeresebbeket: többek között a Valahol Európában, a Dzsungel könyve, a Rómeó és Júlia, a Mozart, a Hair című darabokból. Meggyőzték a nézőket, hogy nem volt hiábavaló az elmúlt tíz év. Látványos koreográfia, kifejező mozgás, remek játék volt a jellemző.

A tíz év során sokan kirepültek ugyan, de a jubileumi gálaműsorban néhányan közülük újra színpadra léptek. Nagy sikert aratott a konzervatóriumban végzős s opera szakra készülő Ijjas Noémi. Hallunk még róla, jegyezte meg Teleki Károly. A fellépők között volt a főiskolás Kaszás Erzsébet, Tumpek Nikolett, Kiss Dóra, valamint Kiss Dávid. A testvérpár tagjai mindketten hetedikes korukban léptek be a csoportba. Véleményük szerint az életre szóló barátságokon, az összetartozás élményén kívül a felszabadult közös alkotás és a tánc örömét adta nekik a Zsigec. A mostani tagok közül magas énektudásukkal kiemelkedtek a szólót éneklő szereplők: Berek Mihály, Gauzer Szandra, Horváth Viktória és a legfiatalabbak egyike, Klementisz Kitti.

Telekiné Rábai Melinda büszkén számolt be arról is, hogy néhány egykori zsigeces - Bankó Bence és Teleki Dorottya főhivatásul is a színházat, a táncot választotta, Hakstol Sára pedig egy alternatív színtársulat tagja volt.

A Csak taps kell, semmi más című gálát közös vacsora, óriási torta és igazi szülinapi buli követte. Mert vallják és éneklik mindannyian, hogy az élet szép, az élet minden/S míg létezhet a földön ember,/A lánc, mi egybeköt, nem hullhat szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!