Sport

2016.06.08. 18:26

A FAK behúzta a kupafinálét

Ajka – Nagy csatában dőlt el a labdarúgó Magyar Kupa idei fináléja. A Sümegnek végül nem futotta újabb bravúrra, az esélyesebb győzött.

Horváth Gábor

FAK-Sümeg VSE 2:0 (1:0)

Ajka, 150 néző. V.: Lovasi. Fűzfői AK: Radnai – Pavelka (Varga, 87.), Balatoni, Szalai, Nyári, Szabó, Hajdú, Gál (Varga, 71.), Humli, Wellesz (László, 84.), Pallaga. Edző: Horváth Ferenc. Sümeg VSE: Szalai – Kenyeres, Csik, Hegedűs, Markó, Ivanics, Csertán (Kiss, 68.), Bencze (Lázár, 68.), Falati, Cseh, Reicz. Edző: Lázár Szilveszter.

Tapogatózó játékkal kezdődött a döntő, de inkább a FAK akarata érvényesült. A Balaton-partiak mezőnyfölényben játszottak, ezt Gál veszélyes lövése is jelezte, a 15. percben pedig meg is szerezte a vezetést a Fűzfő, Pavelka Béla egy szöglet után közelről helyezett a hálóba, 1:0.

A folytatásban is nyomás alá helyezte ellenfelét a FAK, az SVSE nem igazán jelentett veszélyt a kapura. Fűzfői helyzeteket követően aztán majdnem gólt kapott a csapat, sümegi szöglet után az egyik védő lábáról pattant labda alig kerülte el a kaput. A Sümeg felbátorodott, de nem tudta végigjátszani kontráit, míg a másik oldalon kis híján szépségdíjas találat született, a félpálya közepéről ívelt labda nem sokkal ment kapu fölé.

 

Szünet után a Sümeg próbált magasabb sebességi fokozatra kapcsolni, sikerült is nagy helyzetet kialakítania, de Radnai kapus a helyén volt a ziccernél. Keményedett a küzdelem, a hangulat is egyre paprikásabb volt, de a felek megmaradtak a sportszerűség határain belül. A 68. percben Lázár edző magát is becserélte, de az egyre fáradtabb Sümeg nem tudott átlendülni a holtponton.

A 79. percben eldőlt a mérkőzés, Hajdú János kotort bele egy hosszúnak tűnő mélységi passzba, a labda Szalai kapus mellett a hálóban landolt, 2:0.

Nem sokon múlt a szépítő találat, azonban Radnai ismét jól zárta a szöget, a sümegiek végig küzdöttek, harcoltak, de a FAK megérdemelten nyerte el az idei Magyar Kupát.

A serleget Császár László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatóságának társadalmi elnöke és Máté István, a versenybizottság elnöke adta át a győztes csapatnak.

Horváth Ferenc: - Mi irányítottunk, főleg az első félidőben. Nem gondoltam volna, hogy egy pontrúgás dönt majd. A szünet után meglepett a Sümeg, amely bátran kijött, végül egy kontrával eldöntöttük a meccset. Gratulálok ellenfelünknek, kulturált, jó focit játszott.

Lázár Szilveszter: - Sajnos nem tudtunk úgy felpörögni, ahogyan az utóbbi meccseken. Gyakorlatilag egy helyzetek nélküli találkozón két hibánkat kihasználva nyert a FAK.

Címkék#Magyar Kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!