Sport

2016.06.08. 14:30

Ötödik az SZKKA - Országos döntőben szerepelt az U13-as csapat

Mezőtúr - Az ötödik helyen végzett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) U13-as lánycsapata az országos döntőben.

Pum András

A négy országos elődöntő első két - azaz összesen nyolc - csapata jutott a mezőtúri fináléba. A főleg egy évvel fiatalabb, 12 éves játékosokra épülő SZKKA az 1. csoportból a Győri Audi ETO KC mögött második helyen kvalifikálta magát. A kétnapos döntőben a gárdákat két négyes csoportba sorsolták; a vasiak a B-ben a Debreceni SI-től 23-18-ra, a Gödöllőtől 28-24-re, a Fiatal Kézilabdások SE Algyőtől 22-19-re kikaptak, így utolsó helyen végeztek. A keresztjáték során a másik ág harmadikját, a Fehérvárt 18-17-re legyőzték, így az ötödik helyért mérkőztek. Pődör Zoltán tanítványai a Hajdúnánást magabiztosan, 23-15-re megverték, tehát az ötödik helyen zártak. A torna legjobb játékosai közé beválasztották a szombathelyiek kézilabdázóját, Horváth Annát.

Horváth Anna bekerült a torna válogatottjába. Fotó: Unger Tamás

- Dicséret illeti csapatomat az egész éves teljesítményükért. Köszönet a sok szülőnek és szurkolónak, hogy ilyen távolra is elkísérték a lányokat - mondta Pődör Zoltán.

 

Az SZKKA csapata. Kulcsár Dorka, Pődör Blanka, Keszei Júlia Molli, Kovács Tímea, Lakatos Lizett, Tamási Kata, Bódi Virág, Horváth Anna, Győrffy Luca, Lőrincz Brigitta, Anek Janka, Horváth Lilla, Sámson Petra, Woth Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!