Hírek

2016.06.08. 18:56

Brüsszelben jártak a vasi polgármesterek

Brüsszel - Huszonöt Észak-Vas megyei település polgármestere vett részt azon a brüsszeli tanulmányúton, amelyen egyebek mellett az Európai Parlament működésével is megismerkedhettek.

Cseszkó Tamás

Velemtől Kemenesmihályfáig, Tokorcson át Csöngén keresztül Sajtoskálig sok vasi településről képviseltették magukat a polgármesterek, akik Ágh Péter országgyűlési képviselő koordinálásával utaztak Brüsszelbe, ahol találkoztak Schöpflin György európai parlamenti képviselővel, valamint megismerkedhettek az unió választott testületeinek döntéshozatali mechanizmusaival. Schöpflin György a látogatás során részletesen mesélt a képviselők feladatairól, munkájáról, és azt is elárulta, hogy a 2014-es EP-választásokat követően a Parlamentbe jutott magyar néppárti képviselők felosztották egymás között, hogy ki melyik megyét képviseli, ő pedig Vas megyét választotta. Ágh Péter elmondta, a következő években is törekedni fognak arra, hogy minél több kistelepülési polgármesternek teremtsenek lehetőséget arra, hogy részt vehessenek ezeken a tanulmányutakon.

Bár a brüsszeli tartózkodás alatt szinte végig esett az eső, a résztvevők nem panaszkodnak, azt mondták, kiváló lehetőség volt így a kapcsolatépítésre is. Takács Balázs, Kemenesmihályfa polgármestere lapunknak elmondta, jó volt látni, ahogy a településvezetők közül mindenki gőzerővel dolgozik a saját közösségéért, a brüsszeli három nap alatt pedig rengeteg tapasztalatot tudtak cserélni. - A szomszédos polgármesterekkel korábban is jó viszonyt ápoltunk, elsősorban kistérségi szinten, ám most kinyíltak a határok, így például meggyőztem Lukácsháza polgármesterét, hogy Kemenesmihályfát is meghívják a térségi böllérversenyre, de a szabadidős programokon túl szakmai kérdésekről is szót ejtettünk - mondta a polgármester.

- Kollégáim nevében szeretnék köszönetet mondani Ágh Péternek a lehetőségért, amely meglátásunk szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még szorosabb kapcsolat alakuljon ki a településeink között - fogalmazott Imre Viktória, Perenye polgármestere, aki külön kiemelte, hogy a képviselő a legkisebb településekkel is törődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!