Sport

2016.06.08. 19:05

Büszke volános vezetők

Székesfehérvár - Igazi ünnepnapokat élt át az utóbbi időszakban a fehérvári öttusa. Kovács Sarolta egyéniben és csapatban szerzett világbajnoki címe és Demeter Bence kvótaszerzése után kedvező volt az olimpiai kerethirdetés is.

Ferencz Balázs

A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége a hétvégén szavazott arról, mely kvótás versenyzők képviseljék hazánkat a riói olimpián. A négy öttusázóból kettő fehérvári lesz Brazíliában, Marosi Ádám és Földházi Zsófia mellett Kovács Sarolta és Demeter Bence viaskodnak az ötkarikás játékokon.

- Saci két világbajnoki címének nagyon örültem, Bence vb-szereplését illetően volt bennem egy kis hiányérzet - ecsetelte a moszkvai világbajnoksággal kapcsolatos gondolatait Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója. - Demeter Bence a rövidebb, ugyanakkor rettentő sűrű évad végére kiharcolta az olimpiai indulást. Bebizonyította saját magának, hogy igenis el tudja érni azt, amit szeretne. Maradéktalanul örülhetünk az elmúlt napok eseményeinek.

Vörös Zsuzsanna (jobbra) 2004-ben világbajnokságot, majd olimpiát nyert. A Volán Fehérvár kiválósága, Kovács Sarolta 2016-ban két aranyérmet hozott haza a moszkvai vb-ről...

Úgy tűnik, a Volán Fehérvár versenyzői jó úton járnak, hűek a hagyományokhoz.

- Sacinak a márciusi műtétből kifolyólag van némi versenyhiánya. Ezt feledeteti az, amilyen magabiztossággal versenyzett a világbajnokságon, és lett aranyérmes. Nagyon jó úton jár. Bence hatalmas versenysorozatban ível felfelé folyamatosan, és kíváncsian várom a következő versenyeit is.

A 2004-es athéni olimpián aranyérmet szerzett Vörös Zsuzsanna sokat beszélget a Rióba utazó versenyzőkkel.

- Saroltával már egy éve folyamatosan beszélgetünk arról, hogy mit, hogyan kellene lépni. Neki is van már tapasztalata, hiszen négy éve Londonban is ott volt, így olyan kommunikáció indult meg kettőnk között, ami eredményes szereplést szülhet. Azt szeretném, hogy versenyzőink elégedettek legyenek magukkal, ne legyen hiányérzetük az eredményességben sem. Hiába lesznek ugyan-
azok az ellenfelek Rióban is, mint mondjuk a vb-n, mégis egy másfajta verseny az olimpia. Ezen úrrá kell lenni. Szakember is foglalkozik a sportolóink pszichés felkészítésében, minden lehetőség adott - mondta Vörös Zsuzsa.

A fehérvári öttusa eredményességében már korábban is nagy szerepe volt a KNyKK Zrt. elődjének, az Alba Volánnak. A sportklub társelnöke szerint ismét beérett az elmúlt évtizedek munkája.

- Reményeink szerint a jövőben is folytatni tudjuk a munkát, mint főtámogató Volán . Büszke vagyok az elért eredményekre, ugyanakkor sajnálom, hogy nem mindenki örült egyformán versenyzőink kvalifikációjának, és támogatta az olimpiai részvételt, de nagyon örülünk, hogy a város érdekében újra le tudtunk tenni valamit a sportág asztalára - vélekedett Tóth István az Alba Volán SC társelnöke. - Azért dolgozunk, immár évtizedek óta, hogy eredményes öttusasportja legyen Székesfehérvárnak, és a folytatásban is sok dicsőséget hozzunk. Továbbra is elsőszámú feladatnak tekintjük, hogy sokszáz gyereket vonzzunk a sportágba, s itt a sport szeretetére, az egészséges életmódra neveljük őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!