Sportvilág

2016.06.11. 17:30

Európa és Amerika

Európa-bajnokság és Copa America - ez a kínálat június második hétvégéjén, a szűkösebb kínálatot szondáztuk végig, hogy mivel érdemes támadni.

Török Tibor

Ecuador-Haiti: A képlet a végtelenségig egyszerű, Ecuadornak nyernie kell, mivel eddig két döntetlent játszott a brazilok és Peru ellen. Mivel a két említett csapat egymás ellen meccsel, Haitit pedig mindketten megverték, így Ecuador sem tehet másképpen. Az erőviszonyok alapján be is kell húznia a mérkőzést.

Brazília-Peru: Bár a brazilokat az Ecuador elleni döntetlen után saját szakembereik kezdték temetni (nagyjából azért, mert eltűnt a kreativitás a futballjukból), Haitit nagyon megverte a mostani pályaválasztó (7-1). Peruval tavaly év végén játszottak, akkor egy sima hármassal tudták le az összecsapást - mindez körülbelül jelzi is az erőviszonyokat és a realitást. Azonban a futballban minden lehetséges (hogy fellőjük a legnagyobb közhelyrakétát), ám úgy érezzük meglesz a brazil győzelem 2-0, 2-1 környékén.

Lengyelország-Észak-Írország: Mivel az észak-írek a mi selejtezőcsoportunkban szerepeltek, láttuk, mire képesek. Tétmeccsen a románoktól kaptak ki utoljára - másfél éve. Azóta csak győzelem és döntetlen áll a nevük mellett, azonban nem az élvonalhoz tartozó csapatokkal játszottak. A lengyelek erősségét nehéz belőni, otthon megverték Németországot, de az utolsó felkészülési meccsükön csak 0-0-ra futotta a litvánok ellen. Ezzel együtt őket gondoljuk izmosabbnak, de a meccs nagyon veszélyes, 1-1, 2-1, 1-0, 0-0 is benne lehet, de még az abszolút meglepetés is, tehát ne rontsunk nagy téttel a kasszához.

Törökország-Horvátország: A bukmékerek péntek este erősen nyomták felfele a török győzelem oddsát, a horvátét pedig csavarták lejjebb, ami arra utal, hogy a utóbbit tartják favoritnak. Sőt, olvastunk olyan elemzést is, hogy a horvátok lesznek az Európa-bajnokság egyik meglepetése - pozitív értelemben. Az biztos, hogy két erős csapatról van szó, Horvátország ellen a magyarok is játszottak felkészülési meccset (1-1). Nehéz pontosan meghatározni, hogy mire mennek egymással, mondanánk, hogy nagy különbség nincsen köztük, azonban a döntetlennel egyik csapat sem megy sokra, lévén, hogy a csehek és a spanyolok tagjai a csoportnak. Így aki nyer, lépéselőnybe kerül, a vesztes pedig gondolkodhat, ki ellen szerzi meg az egyeneságon vagy legjobb harmaddiként továbbjutáshoz szükséges pontokat. Magunk részéről a 2,5 alatti gólszámon spekulálunk.

Levanger-Strömmen: A norvég másodvonal meccsét azért tettük ide, mert bízunk abban, hogy nyernek a vendégek, bár erre semmi értelmes magyarázat nincsen, de bejöhet. tt

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!