Hírek

2016.06.13. 10:08

13 kiskorút keresnek a vasi rendőrök - Nyáron több a csellengő

Még el sem kezdődött a vakáció, de máris jelentős emelkedést mutat az eltűnt 18 év alatti fiatalok száma a megyében. Jelenleg 13 fiatalt keresnek, pedig három hete még csak kilenc kiskorú hollétéről nem volt tudomásuk a rendőröknek.

Budai Dávid

Legutóbb az eltűnt gyerekek világnapja alkalmából foglalkoztunk a megyében csellengő gyerekekkel. Akkor megírtuk, hogy május 25-én Vas megyében három városi kapitányság összesen kilenc 18 év alatti fiatalt keres. Azóta eltelt három hét, nyár lett. Kíváncsiak lettünk, hányan kerültek meg és hányan csavarognak továbbra is. Kiderült, hogy a nyár bizony kedvez a csavargásnak. Öt 18 év alatti fiatalt azóta sem találnak, nyolcan pedig cikkünk megjelenése óta tűntek el. Másképpen fogalmazva: annak ellenére, hogy négyen előkerültek a három hét alatt, átlagosan heti tíz százalékkal emelkedett az eltűnt gyerekek száma a megyében. Fontos hangsúlyozni, hogy a csellengők általában „csak" csavarognak, és egy-két héten belül megkerülnek, ahogyan tavalyi elemzésünkből kiderül, 2014-ben 171 gyerek tűnt el nyomtalanul, ám Vas megyei nem volt közöttük.

Kőszegi körözés Forrás: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A 17 éves szombathelyi Szemes Csengét a három héttel ezelőtt megjelent cikkünk óta keresi a Szombathelyi Rendőrkapitányság. Június 8-a óta nem tudják, hol van a szintén a megyeszékhelyen élő Palkó Fanni, aki augusztusban tölti majd be a 18-at és ugyanekkor tűnt el a körmendi Nagy Szabrina is, aki még csak augusztusban lesz 16 éves.

Sárvári körözés

A sárvári rendőrök Kovács Márk tartózkodási helyét június 6-a óta nem tudják, ő két nappal 17. születésnapja előtt tűnt el, és június 3-án távozott ismeretlen helyre a körmendi 15 éves Szakonyi Dzsennifer. Továbbra sem találják a sárvári rendőrök a májusban eltűnt 16 éves Takács Szilveszter Gábort és a szintén májusban eltűnt 14 éves Majer Kristófot.

Szombathelyi körözés

A 15 éves Hollósy Petra Ágnest és a 17 éves Horváth Kárment június 4-e óta, a 16 éves Németh Vanessza Juliannát és a 14 éves Kalmár Laurát pedig június 1-e óta nem találják a kőszegi rendőrök. Valamint továbbra sem tudják, hol van a 12 éves Illés Angelika Boglárka és a 16 éves Antal Vanessza. A rendőrség által közzétett nyilvános körözéseket ezen az oldalon találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!