Sport

2016.06.17. 14:55

Visszatértek a győztes útra

Veszprém - A Magyar Rallye Bajnokság negyedik versenyét Veszprémben rendezték, a móri versenyzőt, ifj. Fogarasi Attilát pedig ezúttal nem hátráltatta a technika, célba juttatta a Hondát.

Szupkai Gábor

Ifj. Fogarasi Attila és navigátora Toloczkó Péter győzelemmel kezdte a szezont Egerben valamint Miskolcon, majd Szombathelyen, az Iseum Rallyn, egy műszaki hibának köszönhetően feladni kényszerültek a versenyt. Ezzel pedig némileg kényszerhelyzetbe kerültek a Veszprém Rallye előtt.

- Eredetileg úgy terveztük, hogy kihagyjuk a veszprémi versenyt a minősége miatt, de a Szombathely Rally után kénytelenek voltunk ezt újragondolni és változtatni a programon. A nyolc futamból álló bajnokságból hat számít bele az év végi pontversenybe, tehát két versenyt lehet mínuszolni, azaz feladni vagy kihagyni. Ebből egyet az autó meghibásodása miatt Szombathelyen sikerült kilőni, és úgy gondoltuk nem használjuk fel rögtön az év első felében a második lehetőséget, hanem megpróbálunk célba érni a Veszprém Rallyn - mondta ifj. Fogarasi Attila.

ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter szinte végigrepültek a gyorsasági szakaszokon Veszprémben
Fotó: Peremicki István

Ez az egyik verseny a szezonban ami nagyon igénybeveszi az autót. Emiatt sokan döntöttek úgy, hogy nem teszik próbára magukat és inkább kihagyják a veszprémi ralit.

- Az indulók száma is jól mutatta, hogy sokan nem merik rávinni az autót a sziklás lőteres pályákra, hiszen a rajthoz állók száma nem érte el a 20-at a Rallye2 mezőnyében. A kategóriánk a széria 2000ccm-es 8-as kategória, ami szintén annyira hiányos volt, hogy felsoroltak minket az A-s épített 2000ccm-es 5-ös kategóriába, ahol több R3-as autó is rajthoz állt. Az év legnehezebb és leghosszabb versenye várt ránk vasárnap. Az összesen 400 kilométer össztávú futamon 6 gyorsaságin kellett a leggyorsabbnak lenni. Az első kettőt megúsztuk eső nélkül, majd leszakadt az ég, és jött az özönvíz a hajmáskéri pályán. Ez a több mint 18 kilométeres gyorsasági szakasz a legjobb időjárásban sem mondható egyszerűnek, de ömlő esőben és teljesen bepárásodva, alig látva, elfogadhatatlan, és egész egyszerűen életveszélyes volt. Végül sikerült megoldani a nehézségeket és pár apróbb hibát leszámítva gond nélkül tudtunk autózni - meséli a versenyző.

Végül az óriási esőt és a zavaró körülményeket legyőzve, ezúttal szerencsére műszaki hiba nélkül - akárcsak az első két versenyen -, nagyon előkelő pozícióban ért célba a Fejér megyei páros.

- Abszolútban a hatodik helyet, míg a felsorolt 5-ös kategóriába a második pozíciót sikerült megszereznünk. A megszerzett pontokat a 8-asba, azaz a saját kategóriánkba kapjuk majd, és a 1.5-es szorzónak köszönhetően újabb pontokkal növeltük az előnyünket, az abszolút értékelésben pedig a hetedik. helyen állunk az év felénél. A következő futam a hazai pályának számító Székesfehérvár Rally lesz július utolsó hétvégéjén, nekünk az lesz a szezon fénypontja, nagyon izgatottan várjuk már a versenyt - mondta zárásul ifj. Fogarasi Attila.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!