Civil

2016.06.21. 17:42

Bye Alex és Mary Poppins a tanévzárón - Két nyugdíjba vonuló pedagógust is köszöntöttek Váton

Vát - Június 19-én utoljára csengettek be az Apáczai Csere János Általános Iskola Váti Tagintézményébe a 10 ballagó diáknak és két negyven éve a pályán lévő pedagógusnak.

Civil Tudósítónktól

A végzősök utoljára körbejárták az osztálytermeket, a 2015. évben megújult iskolát, könnyes szemekkel búcsúzva társaiktól.

A Himnusz után Rózsa Gézáné tagintézmény-vezető búcsúztatta a nyolcadikosokat, majd méltató szavakkal sorolta az iskola diákjai által a tanév során elért kiváló versenyeredményeket.

Egressy Lívia és Tonka Erzsébet. Fotó: Pupp Ákos

A végzősöktől évfolyamtársaik különféle színvonalas produkciókkal búcsúztak, így láthattuk a felső tagozat Mary Poppins - féle esernyős műsorát, illetve az alsó tagozat Bye Alex "Az én kedvesem" helyett "Az én kettesem" című nagy sikerű zenés előadását.

Az évzáróval egybekötött ballagási ünnepség Pup József, Vát község polgármestere gondolataival zárult. Külön köszönetet mondott a szülőknek, akik a község intézményét választották gyermekük oktatási helyszínéül, a szülői munkaközösségnek, valamint a tagintézmény pedagógusainak, munkatársainak a lelkiismeretes munkáért. Beszédében rámutatott, e vidéki kis iskola falai között a gyermekek az oktató-nevelő munkán túlmutató szeretetet, gondoskodást és sokkal több figyelmet is kapnak éppen az alacsony tanulói létszámnak köszönhetően.

Felső tagozatosok Mary Poppins esernyős zenés előadása

Az ünnepség keretében a jól megérdemelt hosszú vakációra induló két pedagógustól, Tonka Erzsébettől és Egressy Líviától is búcsút vettek a jelenlévők egy-egy szál virággal. Rózsa Gézáné tagintézmény-vezető az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át, majd Kissné Nagy Ilona, az Apáczai Cserei János Általános Iskola igazgatójának elköszönő szavait hallhattuk.

Végül a polgármester és Kapui Tibor képviselő Vát Község Önkormányzatának ajándékát adta át a két ünnepeltnek.

A közel két órás műsort követően a gyermekek átvehették bizonyítványukat az osztálytermekben szerencsére nem a dal szerint megénekelt kettesekkel, hanem sokkal inkább ötösökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!