Foci Eb

2016.06.22. 06:10

Kivel játszhat a magyar válogatott?

Veszprém - A Portugália elleni meccs előtt ez a kérdés izgatja a szurkolókat. Öt csapat maradt képben. Érdekes forgatókönyvek, ma minden eldől!

Horváth Gábor

A keddi eredmények után még öt lehetséges ellenfele maradt a nyolcaddöntőben már biztosan szereplő magyar labdarúgó-válogatottnak az Eb-n. Nagyon érdekes a helyzet, három lehetséges variácó van: nemzeti csapatunk ugyanis az utolsó kör eredményeitől függően még lehet első, második, vagy harmadik is csoportjában.

Ha megnyerjük a csoportot, az E jelű négyesből Belgium, Svédország, vagy Írország jöhet. Ha visszaesünk a harmadik helyre a horvátokkal találkozunk, ha másodikként végzünk Anglia lesz az ellenfél a legjobb 16 között. Utóbbi variáció azért is félelmetes, mert akkor arra az ágra kerülnénk, amelyen Németország, Olaszország, Spanyolország és Franciaország is szerepel.

A már kialakult nyolcaddöntős párosítások: Svájc-Lengyelország, Olaszország-Spanyolország. Rajtuk kívül már biztos továbbjutók: Magyarország, Anglia, Wales, Horvátország, Franciaország, Németország, Szlovákia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!