Kosárlabda

2016.06.24. 15:30

Már alakul a jövő csapata

Székesfehérvár - A TLI-Alba Fehérvár bajnoki ezüstérmes kosárlabdacsapata csak augusztus közepén kezdi a felkészülést, de a bajnoki záróra után már alakul a 2016-17-es szezon kerete.

Ferencz Balázs

Dzunic Branislav párnapos pihenő után ismét munkába állt. A fehérváriakkal a dobogó második fokára álló tréner nem a parketten osztja utasításait, hanem főként játékosprofilokat böngész. Mielőbb szeretne egységes csapatot látni a Gáz utcában. A keretépítés közben azért olykor higgadtan konstatálja: szépen csillog a bajnoki ezüstérem.

- A bajnokság előtt a legjobb négy közé kerülést fogalmaztuk meg a vezetőséggel, mint célkitűzést. A második hellyel ezt felülmúltuk. Ugyanakkor, mint minden csapatnál, amelyik döntőbe kerül, nálunk is megjött az étvágy, és természetesen szerettünk volna nyerni. Ebből a szempontból van némi hiány-érzetem, de szép eredményt értünk el - értékelt Dzunic Branislav, a fehérváriak vezetőedzője. - Az eredmény mellett több pozitívum is kidomborodott a csapat bajnoki menetelése során. Ilyen például a támadószellemű kosárlabda, és hogy a fiatalok felnőttek a feladathoz. Luka Markovic stabil csapattag lett, voltak olyan meccsei, ahol nyerőembernek bizonyult. Filipovics Márkó rövidebb időszakokra ugyan, de sokszor lehetőséget kapott.

- Nem okozott problémát a játékosok mentalitásbeli különbsége? Gondolok itt az amerikaiak olykor fegyelmezetlen viselkedésére.

- Profi sportolókról van szó, ezt egy kicsit túlreagálta a közvélemény. Hasonló dolgokat láttam a többi csapatnál is. A nagy probléma az eredmény rovására ment volna.

Dzunic Branislav vezetőedző sokszor elégedetten pacsizhatott játékosaival az elmúlt idényben

-Meg lehetett volna fogni a Szolnokot a döntőben?

- A realitás talaján maradva azt mondom, hogy nem. A harcosságunk, akaratunk megvolt, és nem is voltunk esélytelenek. Egy meccset nyertünk, a többit pedig szoros vereséggel zártuk. De valljuk be, a Szolnok minden szempontból kiemelkedik a magyar mezőnyből. Nagy bravúrra lett volna szükség.

- Talán jövőre. Alakul már a csapat?

- Korábban szeretnénk összállítani a keretet, miután elindulunk a FIBA Europe Cup-ban is, vagyis újra nemzetközi porondra lépünk a csapattal.

- Supola Zoltán és Csorvási Milán mentek, Tóth Péter hosszabbított, Keller Ákos visszatért, Joel Nshimba érkezett, s már adtunk ajánlatot több játékosnak is. Minden bizonnyal nálunk folytatja a legutóbb Kecskeméten szereplő, 21 éves Keller Iván is. Simon Balázs jövője azonban még kérdéses, jövő héten dönti el, hogy folytatja-e a kosárlabdát, vagy visszavonul. Lendületes csapatot szeretnénk szerepeltetni a következő szezonban is. A célok nem változtak A csapatnak most jóval korábban össze kell állnia, szeretném, ha szeptember közepére teljes lenne a keretünk.

A TLI-Alba Fehérvár augusztus 15-én kezdi a felkészülés edzésmunkáját.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!