Sport

2016.06.24. 19:30

Bízik a további jó folytatásban

Pápa - A magyar labdarúgó-válogatott abszolút várakozáson felül teljesít az Európa-bajnokságon. Ettől függetlenül várom a további jó folytatást a mieinktől - nyilatkozta a Naplónak Szűcs Lajos, a labdarúgó NB I-ben többször is a legjobb kapusnak választott egykori Lombard Pápa-játékos.

Polgár Tibor

A kiváló hálóőr - aki jelenleg az NB III-as Rákosmente KSK szakmai igazgatója és kapusedzője - kifejtette: az Eb egyenes kieséses szakaszában egyik csapat számára sincsen könnyű ellenfél.

- A mezőny erős és ki-egyenlített. A magyar válogatottnak mindenképpen nagyon nehéz dolga lett volna a nyolcaddöntőben, így lesz ez a belgák ellen is. Azonban a portugálok ellen megmutattuk, hogy a nagyon jó csapatok ellen is tudunk jól és eredményesen játszani. Három gólt rúgtunk, háromszor vezettünk egy klasszisokkal teletűzdelt válogatottal szemben, ebből nagyon sok erőt és önbizalmat meríthetünk. Bernd Storck legénysége teljes mértékben várakozáson felül szerepel az Európa-bajnokságon, ettől függetlenül várom a további jó folytatást a mieinktől. Belgium legalább olyan jó csapat, mint Portugália. Vasárnap este sem mi leszünk az esélyesek, de amennyiben meg tudjuk ismételni az Eb-n eddig mutatott teljesítményünket, újabb hatalmas meglepetést okozhatunk - tekintett előre bizakodva Szűcs Lajos.

Szűcs Lajos bizakodó
Fotó: Penovác Károly

Kérdésünkre elmondta, a magyar válogatottból Kádár és Guzmics magabiztos játéka különösen tetszik neki. - Kiemelném még Kleinheislert és Nagy Ádámot, de összességében az egész csapat kiválóan teljesített - fűzte hozzá. A tavaly nyáron megszűnt Lombard Pápa hajdani hálóőre megjegyezte, nem érte meglepetésként, hogy korábbi pápai csapattársa, Lovrencsics Gergő ilyen szép karriert fut be.

- Gergő remek adottságokkal rendelkező, gyors, dinamikus labdarúgó. Várható volt, hogy nemzetközi szinten is megállja a helyét. Remélem, a mostani Eb-n is lesz még alkalma bizonyítani - fogalmazott Szűcs Lajos.

Címkék#EURO-2016

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!