Sport

2016.06.24. 19:30

Ha van fél órád - Saját testsúlyos edzések

Tapolca - Az új kondipark arra nyújt lehetőséget, hogy ki-ki a maga életkorának, tempójának, fizikai állapotának, testsúlyának megfelelően végezzen gyakorlatokat kevés alkalmazkodás mellett.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a streetwork-out, a hazánkban is egyre népszerűbb edzésformának teret engedő kondipark megnyitóján Dobó Zoltán polgármester a városi sport- és szabadidőcentrumban pénteken délután.

- Örülök, hogy a rekkenő kánikula ellenére is jelentkeztek néhányan, hogy bemutassák az eszközök használatát és versenyezzenek az új kondiparkban. Évekkel ezelőtt született a létrehozás ötlete, aztán, ahogy lassan elkezdtek kinőni a földből az eszközök, elkezdett körülöttük kopni a fű is. Ez azt bizonyította, hogy egyre többen használják az eszközöket, sőt, még télen is vannak, akik edzenek itt. Tehát kialakulóban van egy közösség, ez pedig jó az egészségmegőrzés szempontjából, és új sportkultúrát feltételez. A kondipark pedig arra nyújt lehetőséget, hogy mindenki a maga kedvére edzzen, reggeltől késő estig. Ugyanis nagyon rugalmas a park nyitva tartása, így amikor van csak fél óra szabad-idő, bárki kijöhet ide, és elvégezheti a gyakorlatokat, amelyeket aznapi edzésterve előír. Még késő este is van lehetőség erősíteni, hiszen világítást kapott a pálya. A bővítéséhez pedig várjuk a további ötleteket - mondta a polgármester.

Lapunk kérdésére válaszolva Dobó Zoltán hozzátette, hogy az új streetworkout kondipark eszközeinek egy része újrahasznosított anyagokból készült. Amint az a pályaavatón elhangzott, a parkot az ötletek figyelembevételével bővítik majd, és tervezik szabadtéri fitneszpark létrehozását is a városban.

Az avatóünnepségen Geiger Máté magyar amatőr MMA-bajnok bemutatta az eszközök használatát, majd néhány helyi sportoló a 35 év alattiak és felettiek női és férfi kategóriájában versenyzett húzódzkodásból, fekvőtámaszból, függésben tartásból, plankból, függeszkedésből, valamint kötélmászásból.

Fotó: Penovác Károly

Végül személyi edző segítségével bárki kipróbálhatta az új eszközöket.

Az Egyesült Államokból indult, de népszerűsége okán mára az egész világot meghódította. A streetworkout már hazánkban is egyre ismertebb sportolási forma. Saját testsúlyt használ, népszerűsége egyebek mellett a tereken, parkokban végezhető gyakorlatok szabadságában, a nagyszerű fizikum felépítésében rejlik. Bárhol, egyedül vagy csoportosan elvégezhető edzést kínál.

Címkék#kondipark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!