Sport

2016.06.26. 16:30

Rekord a maratonon

Lenti – Rekord született a hétvégén, a tizenkettedik alkalommal megrendezett 24 órás kerékpáros maratonon.

Korosa Titanilla

Mintegy 250 nevező pattant nyeregbe a szombaton délután kezdődött és vasárnapig tartott kerékpáros programon. A zárásnál kiderült: rekord született a sportrendezvényen, hiszen a legtöbben, összesen 32-en tekerték végig idén a 24 órát, ők külön ajándékot is kaptak. A vállalkozó szellemű bicikliseknek a hőség mellett meg kellett küzdeniük az esővel, az erős széllel és persze emellett a fáradtsággal is. Az egész napot a kerékpár nyergében töltő indulók összesen 60 kört tettek meg a kijelölt, mintegy 5 kilométeres városi útvonalon, vagyis közel 300 kilométert tekertek le. A maratoni biciklizést idősebbek és fiatalabbak is bevállalták.

A 24 órát végigtekerők 60 kört és közel 300 kilométert tettek meg. Elöl (balról) Bagladi Zsolt, Simon Róbert és Kalányos Zsolt

– Többször részt vettem már a maratonon, de eddig nem mentem végig - mondta a gimnazista Cseke Adél, aki testvérével együtt teljesített a 24 órát. – Elhatároztam, hogy végigtekerem és sikerült. Nem volt olyan vészes, de azért elfáradtam és az eső okozott némi nehézséget.

A szentgotthárdi Simon Róbert már rutinos indulónak számít a lenti kerékpáros rendezvényeken, hiszen 10 éve visszajár a helyi sportrendezvényekre.

– Harmadik alkalommal tekertem végig a 24 órát – mondta. – A hőmérséklet ideális volt. Éjfél felé jött egy holtpont, de sikerült átlendülni és végigtekerni.

A maraton az ajándékok kiosztásával és tombolasorsolással ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!