Foci Eb

2016.06.26. 17:14

Magyarok hìre a Lattari-hegység mélyén

A magyarok meglepetésszerű jó EB-s szerepléséről még a Sorrento-félszigeten magasodó Lattari-hegység hatalmas erdeinek mélyén is hallottak.

Németh F. Bernadett

A családi vállalkozásban működő La Foce tulajdonosa széles mosollyal és hosszú, cikornyás olasz mondatokkal tudatja, mennyire elismeri a magyar fiúk teljesítményét. Ha nem lennének a nemzetközi futball kifejezések, fogalmunk se lenne, miről beszél, ugyanis az étterem teljes személyzete csakis és kizárólag olaszul beszél, azt is a helyi dialektusban, a tulaj, egyben családfő mégis full boldog, ha az emlékezet távoli fátylai mögül e sorok jegyzőjének bevillan egy-egy olasz kifejezés.

Az étterem egyébként a turisták kedvéért sem szakít az ősi hagyományokkal, úgyis inkább a helyiek látogatják, vagyis hiába kiváló a pasta és a ház bora, tv híján tovább kell állnunk.

Közben megvitatjuk, hogy a La Repubblica ma tisztességes jegyzetben emlékeztet a magyar-belga meccsre, kiemelve Király érdemeit és népszerűségét, természetesen szürke pizsamás kapusnak nevezve őt, valamint szólnak Geráról, aki a mélyszegénységből, a drog poklából küzdötte fel magát az első osztályú játékosok közé.

A lap megjegyzi, hogy az EB meglepetés csapata a magyar, amelyet edzője szerint az erős elhatározás és csapatszellem vitt el a csoportelsőségig. Megjegyzik ugyanakkor, hogy bár a portugálok ellen jól játszottunk, a belgákkal nem lesz könnyű dolgunk. Kiemeli, hogy a belga csapat két sztár játékosa háromszor annyi eurót ér, mint a teljes magyar nemzeti válogatott.

Szurkolóhely keresése közben mondunk néhány kevéssé kedves és sportszerű mondást a belgák edzőjéről, miután értesülünk a Királyt gyalázó, övön aluli mondatáról, majd megegyezünk abban, hogy a belgák félelmükben kezdtek pszichikai hadviselésbe.

Szóval, kell egy jó hely és egy jó este! Hajrá magyarok!

 

Címkék#foci Eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!