Foci Eb

2016.06.26. 12:47

Így szurkolunk mi! - Online hangulatjelentés Veszprém megye több pontjáról

Ilyen még nem volt! Tudósítóink szétszóródtak a megyében, hogy külön helyszínekről kövessék figyelemmel a magyar-belga meccset és nem mellesleg a helyiek reakcióit. Veszprém, Pápa, Tapolca és Úrkút készen áll! Kezdődhet a derbi!

Horváth Gábor

A magyar labdarúgó-válogatott évtizedes sikereket arat a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Már a kijutás is óriási eredmény volt, de a fiúk veretlenül nyerték meg a csoportot, most pedig a legjobb nyolc közé jutásért játszhatunk.

Nem túlzás, hogy egy ország tapad ma a televízió képernyőjére, a kivetítők előtt pedig egy gombostűt sem lehet majd leejteni.

A Belgium elleni összecsapás 21 órakor kezdődik. A csapat készen áll, ahogyan a szurkolók és tudósítóink is. Lássuk, mekkora tömeg lesz a veszprémi Óváros-téren, hogyan énekelnek-tombolnak majd a tapolcai Eb-sátorban, vagy a pápai Esterházy-kastélynál, milyen a fíling a megye egyik leginkább futball-őrült falujának vendéglátóegységében! Mindeközben igyekszünk kitekinteni is, megnézzük, hogyan szurkolnak a magyarok külföldön.

20.00, Úrkút: Úrkút jelentkezik! Hihetetlen, ami itt van. A mindössze két napja kitalált, spontán flashmobhoz és közös meccsnézéshez rengetegen csatlakoztak a faluban. Egészen idáig kérdéses volt, hányan lesznek. Hát, jelenleg az kérdéses, beférünk-e a vendéglátó egységbe. Fantasztikus a hangulat.

(Fotó: Horváth Gábor)

20:13, szerkesztőség - Kihirdették a kezdőcsapatokat - Részletek itt>>

20:28, Veszprém, Óváros tér - Ismét élőben jelentkezünk a veszprémi Óváros térről. Bő fél óra van hátra a mérkőzés kezdetéig de már szép számmal gyűltek össze a szurkolók. Befele menet sikerült elkapnom egy csupa magyar színekbe öltözött családot, akiktől megtudtam, hogy az 1:0-ás magyar győzelemmel is bőven megelégednének.

20:33 - Bristolban is felvették a szürke mackónadrágot

A Bristolban élő Ötvös Ádám külföldről biztatja aranylábú focistáinkat. Ötvös Ádám a belgák elleni összecsapást Király Gábor tiszteletére szürke mackónadrágban tekinti meg.

20:39, Tapolca - A tapolcai szurkolói sátorban fokozódik a hangulat, egyik meccsen sem voltak még ennyien, mint a ma estin. Már fél kilencre elfogytak az ülőhelyek, közel négyszázan várják, hogy kezdődjön a mérkőzés. Sokan nemzeti színekbe öltöztek, mások csak az arcukra festették a lobogó színeit. Fegyelmezetten beszélgetve, sörözve figyelik a kivetítőt.

A tapolcai sátorban már elfogytak az ülőhelyek (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

20.40, Úrkút: Klein Attila, Keller Balázs és Kocsó Zoltán fantasztikus meccset vár és ahogyan fogalmaztak: k.nagy magyar győzelmet.

Elmondták: nagyon tetszett nekik a felvonulás, nem is volt kérdés, hogy ők is részt vesznek rajta! "Futball az élet" - fogalmazott Zoltán, elmondták: ha továbbjutunk, ha nem, ez a csapat már örökre belopta magát a hozzá hasonló futballrajngók szívébe!

Így vonultak Úrkúton a szurkolók:

Részletek itt>>

20:45, Veszprém, Óváros tér - Negyed órával a kezdés előtt már szinte teljesen megtelt a tér, előkerültek a magyar zászlók, kürtök és a dobok. Felcsendültek a már jól megszokott szurkolói rigmusok. Nemcsak a idősebbek, de a legkissebbek is kilátogattak a mai mérkőzésre.

20:55, Pápa - Ismét hatalmas, vidám, éneklő tömeg gyűjt össze az Esterházy-kastély udvarán felállított kivetítő előtt, hogy innen szurkoljanak a magyar válogatottnak. Izgatott várakozás övezi a kezdőrúgásig hátralévő utolsó perceket.

21.00, Úrkút: Hajdú Pista, Hajdú Pista! - skandálták a drukkerek, mikor a népszerű riporter megjelent képernyőn. Mindennek örülünk! Egyre több a rekedt ember Mindenki elhelyezkedett a kocsmában, a hangulat fokozódik! Hangosan énekeltük a Himnuszt!

21:00 Veszprém, Óváros tér - A himnusz idejére síri csönd szállt a térre, de csak azért, hogy utána ismét felrobbanthassák a szurkolók. Itt-ott pirotechnikai eszközök is előkerültek.

21:02, Tapolca - A meccs kezdete előtt Dobó Zoltán polgármester köszöntötte a szurkolókat és Szakács Péter atya mondott imát, kérve Istent, hogy legyen ő a 12. játékos és vezesse el a csapatot az örök győzelemre.

Stál Csaba végig a kivetítő előtt szurkol barátaival énekelve

Bógor Ádám ki nem hagyná a meccset és az ahhoz illő öltözéket tetőtől talpig

21:11, Veszprém, otthon: Üdítő, sör behűtve, rágcsa már félig elfogyott, és már megy a házi meccselemzés. Sajnos az előre prognosztizált gyors gól megvolt a belgáknál, de senki nincs elkeseredve, izgalmasan várjuk a folytatást!

21:14, Veszprém, Óváros tér - Gól, sajnos nem a magyarok szerzik. Pár csalódott sóhajon kívül csak a tücsök ciripelése volt hallható.

21:26, Pápa - A bekapott gól nem szegte kedvét a pápai kastélynál szurkolókat, továbbra is hangosan biztatják a magyar válogatottat.

21:30 Veszprém, Óváros tér - Folyamatos "RIA RIA HUNGARIA" mellett minden egyes magyar próbálkozást és Király védést tapsvihar követ. Sajnos azért érződik a bekapott gól hatása.

21.30, Úrkút: Kicsit elcsendesült a kapott gól után a kocsma, de az emberek nem csüggednek, nemrég újra felcsendült a Ria, ria, Hungária!!

21:32 Veszprém, otthon. A kanapészurkolók Kleinheisler cseréjét követelik, erősebb lenne a középpálya és pontosabbak lennének a passzok is.

21:45 Veszprém Óváros tér - Csak két nagy magyar helyzet kellett és mintha új erőre kaptak volna a szurkolók! Magasban a zászlók es kórusban hangzik a "Hajrá Magyarok!"

21:47, Tapolca - Zúg a Hajrá Magyarok, jobb az erős Pista, mint a belga csoki, Ki a király? Gábor - ilyen és hasonló skandálásoktól hangos a tapolcai sátor, miközben minden helyzetre élénken reagáltak a szurkolók az első félidőben.

21:49, Pápa - Pápán a szurkolók állítják, a magyar válogatott a jobb, a mérkőzés szünetében isznak is néhány sört kedvenceik egészségére.

21.55, Úrkút: Szünet van. A kocsma melletti hátsó murváson tartott rövid megbeszélésen megmondták a frankót: Nikolics, Böde, ennyi Úgy legyen!

21:56, Pápa - Fiatalok és idősebbek együtt szurkolnak Pápán az Esterházy-kastélynál:

21:59, Veszprém, Óváros tér - A félidőben sem megy senki messze, maximum a legközelebbi sör-lelőhelyig hagyják el nehezen megszerzett helyeiket a szurkolók, és rendszerint hátrahagyják egy társukat, nehogy a második játékrészben elveszítsék azt. Már nem is a csalódottság, az ami uralja a légteret. "Kicsit pontosabban játszunk, még megfordíthatjuk." Ez az általános vélemény most, pozitívak és bizakodók a Veszprémbe kilátogatott szurkolók. A félidőben is ritmusos taps kíséretében szól a "Hajrá Magyarország!"

22:05, Tapolca - A tapolcai sörsátorban a szünetben megrendezték a város első sörhas versenyét. A három induló közül a legvékonyabb jelölt nyert leleményessége miatt, ugyanis ő a trikója alá egy szurkolói sálat gyömöszölt be.

Kövessi László (piros gatyában) nyerte a sörhas versenyt

22:09, Reykjavík, Izland - Varga Fanni, divattervező párjával Izland fővárosából szurkol a magyar csapatnak. Reykjavík belvárosában az Ingólfstorg téren felállított kivetítő előtt főként a belgák gyűltek össze.

Az esős, hideg idő ellenére jó a szurkolók hangulata. A meccs alatt néhány kislány kedvet kapott hozzá, hogy kipróbálja a futballt.

22:15 Veszprém, Óváros tér - Egy percre sem áll le a buzdítás, a szurkolók az úrkútiakhoz hasonlóan Nikolic és Böde beállításában látják a siker kulcsát.

22.20, Úrkút: Egyre több az egy mondatra jutó káromkodások száma. De nem csüggedünk. HAJRÁ, MAGYAROK!!

22:21 Veszprém, otthon. Pintér lövésénél egy emberként ugrott fel a négy fős társaság. Ha kiabálással gólt lehetne szerezni, legalább két góllal vezetnénk!

22:26, Pápa - Magyar helyzetek egymás után, őrjöng a kastély udvara!

22:37, Veszprém, Óváros tér - A kaput elkerült próbálkozások és az idő múlásával egyenesen arányosan nő a feszültség, egyre több válogatott káromkodás hangzik el a nézők között. Senki nem akarja elhinni, hogy minden próbálkozásunk kimarad. Közben megszerzik a második és a harmadik gólt is a belgák. Rossz látni, hogy nagy tömegekben indulnak el az emberek hazafele.

22:38, Veszprém, otthon. - Senki nem csalódott itthon már annak is örülünk, hogy kijutottunk. De azért egyet rúghatnánk...legalábbis szerintünk megérdemelnénk.

22.40, Úrkút: Repült a sál. Sajnos nem a magasba, a földre. Áá, kár érte, pedig már kezdtünk reménykedni

22:40, Tapolca - A harmadik gól után egy percig szinte néma csend honolt a sátorban, mintha sokkot kaptak volna a szurkolók, azonban csakhamar életre keltek és tapsolnak, kiabálják megint, egy emberként, hogy Magyarország éjáó!

22:43, Pápa - "Mi vagyunk a legnagyobbak, hej, hej!" - éneklik Pápán a szurkolók, akik nem felejtették el, hogy a magyar válogatott első helyezettként jutott tovább a csoportjából és a világranglista második helyezettje ellen is megállta a helyét.

22:45, Tapolca - Szép volt, fiúk - ezt skandálják a tapolcai szurkolói sátorban százak egyszerre Havasi Gábor hangulatfelelős irányításával a meccs vége előtt két perccel. Az itteniek nem szomorúak, azt mondják, izgalmas meccs volt, nagy küzdelem, mindent elkövettek a mieink.

22.50, Úrkút: Nem érdemeltünk ekkora különbségű vereséget. Ria, ria, Hungária! - üvöltik most is a szurkolók. Szép volt, fiúk, szép volt, fiúk! Úrkút vastapssal búcsúzik. Taps jár a helyieknek is! Ők is megtettek mindent

22:52, Veszprém, Óváros tér - Szomorúak de büszkék, ez mondható el azokról a szurkolókról akik megvárták a mérkőzés végét.  Lehangoltan, vastapssal búcsúztatják a csapatot. Ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk...

00:11, Cava de Tirenni, Olaszország - És..! Három kilométert gyaloglunk a hegyről, hogy Cava de Tirenni belvárosában egy bárban a személyzet enyhe értetlen csodálatától övezve bevonulunk teljes harci díszben, nemzeti lobogóval, tv-t, wifit és vacsit követelve. Ezek közül csak a tv-t sikerült maradéktalanul abszolválni, az egyik pizzán krumplit fedeztünk fel, a wifi nem működött, ìgy félidőben áttettük székhelyünket egy másik helyre a sétálóutcában.

Megtettük, amit magyar szurkoló csak megtehet, mind a kocsmában, mind később, a szálló teraszán is gratulálnak a helyiek, termetes olasz férfiú bíztat anyanyelvén, heves kézmozdulatokkal: majd ők lenyomják a spanyolokat, aztán a németeket, stb vagyis ne búsuljunk, jön még dér a belgákra.

Nem búsulunk, mert ez a csapat Európa-szerte mutatta meg, mit is tudunk, ha nagyon akarunk. Nem, mert végighajtottuk a belgákat a meccsen és a világklasszis játékosok csak az utolsó 20 percben tudtak maguk alá gyűrni!

Köszönjük, fiúk! Büszkeség, öröm nektek szurkolni!

 

 

Stál Csaba végig a kivetítő előtt szurkol barátaival énekelve

 

4-es kép:

Bógor Ádám ki nem hagyná a meccset és az ahhoz illő öltözéket tetőtől talpig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!