Sport

2016.06.26. 19:10

Döntőben az Enthroners

Székesfehérvár - Nagyon fontos összecsapáson van túl a Fehérvár Enthroners együttese. Pál Tibor Kornél vezetőedző csapata parádés játékot bemutatva győzte le a Dabas Sparksot a bajnokság elődöntőjében.

Szupkai Gábor

A hazaiakat ismét népes szurkolósereg buzdította a helyszínen, ahol az alapszakasz második helyén záró Fehérvár Enthroners a döntőbejutásért küzdött a First Fielden. Négy mérkőzésből négy győzelem volt a mérlege eddig a fehérváriaknak a FEZEN Divízió II. bajnokságban. A Dabas Sparks ellenében, ezt szerette volna tovább javítani a z esélyesként pályára lépő hazai együttes.

A rekkenő hőségben végre azt játszhatta az Enthroners amit tud, hiszen a csapat igazi erőssége a passzjáték, ezt pedig ezen a napon a pazar formában játszó hazai irányító, Erős Márk be is bizonyította. Az egész szezonban remekül játszó játékos ezúttal két futott és hat passzolt touchdown-t ért el az összecsapáson, így jelentősen kivette a részét a Fehérvár Enthroners 53-12-es elődöntős győzelméből. Erős Márk mellett a három touchdownt és 211 yardot jegyző elkapó, Tóth Nándor nyújtott kiemelkedőt, de Bakonyvári Patrik is kétszer jutott el az ellenfél célterületére, amit Sándor Gergő toldott meg további egy touchdownnal.

Ezzel pedig fennállása első bajnoki döntőjére készülhet az Enthroners, ahol a Budapest Eagles lesz a fehérváriak ellenfele. A finálé helyszíne a székesfehérvári First Field lesz július 9-én.

- A két legerősebb csapat került a döntőbe, de mi csakis győzelemben gondolkodunk. Még fel kell készülnünk rájuk, ki kell elemezni a játékukat, meg kell keresnünk a gyenge pontjaikat - nyilatkozta Pál Tibor Kornél vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!