Sport

2016.06.26. 19:35

Hajdu hatodik lett az Eb-n

Moszkva - A magyar kajak-kenu válogatott 5 arany- 5 ezüst és 4 bronzérmet szerzett a vasárnap befejeződött moszkvai Európa-bajnokágon, így a házigazda Oroszországot legyőzve lett első az éremtáblázaton. A dunaújvárosi Hajdu Jonatán is döntőbe jutott.

Gallai Péter

A kontinenstorna előtt összesen tíz érmet, olimpiai számokban mérve öt dobogós helyet várt Storcz Botond, a felnőtt válogatott vezetőedzője a moszkvai Európa-bajnokságtól, amelyet az augusztusi riói olimpia főpróbájának tartott. Nos, ezt a mieink alaposan túlszárnyalták, s végül tizennégy medállal zárták a versenyt. A magyar csapat tagja volt a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán, aki C-1 200 méteren állt rajthoz, ezen a távon ő képviseli majd Magyarországot az olimpián is, miután megnyerte a hazai válogatót.

Hajdu Jonatán bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol érzése szerint harcban volt a dobogóért is Fotó: kajakkenusport.hu

Hajdu először szombaton volt érdekelt az előfutamban, azonban semmit nem bízott a véletlenre, így pénteken külön is elvitte mérlegelni a kenuját, hogy nehogy az történjen vele az Európa-bajnokságon is, ami két hete Szegeden. Ugyanis a második olimpiai válogatón azért zárták ki a Dunaferr fiatal kenusát, mert túl könnyű hajóval versenyzett. Ezúttal minden rendben volt, így Jonatán előfutamának második helyezettjeként jutott tovább egyből a tegnap délután rendezett fináléba.

- Joni őszi betegsége már a múlté, ez a nyár most már élesben zajlik, szóval a maximumot várom el tőle is. Hogy ez pontosan mit jelent? Nagyon örülnék neki, ha a legjobb hat között zárna ezen a kontinensviadalon - fogalmazta meg az Eb előtt vele szemben támasztott elvárását Storcz Botond.

Nos, a dunaújvárosi fiatal klasszis kitett magáért, s teljesítette is az elé kitűzött célt, hiszen hatodik lett a vasánapi döntőben. Az aranyérmet a hazai közönség örömére az orosz Andrej Krajtor nyerte meg. A Dunaferr SE 20 éves kenusa a futam után arról beszélt, hogy a cél előtt egy kis szembeszél zavarta meg:

- Úgy éreztem, harcban vagyok a dobogóért, aztán a végén a szél sajnos kibillentett a ritmusból. Ettől függetlenül elégedettnek kell lennem, úgy érzem, hogy bekerültem idén a legjobbak közé.

A magyar válogatott nyerte az olimpiai éremtáblázatot is az Európa-bajnokságon. A mieink ugyanis 3 arany- (K-4 500 méter: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina, K-1 500 méter: Kozák Danuta, K-2 500 méter: Kozák Danuta, Szabó Gabriella), 2 ezüst- valamint 2 bronzérmet begyűjtve győztek ebben a különversenyben és összesen negyvenhat olimpiai ponttal zártak Moszkvában.

Címkék#sport#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!