Civil

2016.06.28. 09:25

Egy év alatt belakták a közösségi házat Meszlenben

Meszlen - Az egy éve átadott, felújított közösségi ház "születésnapját" ünnepelték a hétvégén Meszlenben.

Civil Tudósítónktól

A résztvevőket Őri Zoltán polgármester köszöntőjét követően egész délután színes programok várták.

Őri Zoltán polgármester mond ünnepi köszöntőt
Fotó: Pupp Ákos

A faluvezető beszédében rámutatott, hogy az épületet egy egész közösség otthonaként újították fel pályázati forrásból és közös erővel. Otthon lett belőle, amibe jó betérni, a programokon részt venni. Elmondta: az új vakolatot, burkolatot, tetőt, színpadot, bútorokat kapott létesítmény új élményeknek, új ötleteknek adott otthon az elmúlt tizenkét hónapban. Az átadás óta megújult a fűtési rendszer, bútorokkal gazdagodtak a helyiségek, konyhát alakítottak ki, és az épület közvetlen környezete is megszépült.

Nagy Jonathan bűvész és illuzionista a feladatra önként jelentkező gyermekekkel

Otthont adott a közösségi komplexum farsangi mulatságnak, idősek napjának, karácsonyi ünnepségnek, báloknak, polgári esküvőnek, szeretetvendégségnek. Balázs Anikó helyi művelődésszervező gondoskodott a könyvtár nyitva tartásáról az épületben, valamint hétvégeken a gyermekek részére kreatív délutánokat is tartottak.

A Szombathelyi Pedagógus Kórus előadása

A köszöntő után az acsádi Mézeskalács Óvoda gyermekei adtak műsort, majd kihirdették a rajzpályázat eredményét. Gyermek és felnőtt kategóriában hirdették meg a versenyt a helyi lakosság körében. Több mint 42 remekmű érkezett be a felhívásra. Gyermek kategóriában az első helyen Németh Laura Hanna (10 éves) végzett, Radics Patrik Rómeó (8 éves) második, Szekér Réka (10 éves) pedig harmadik lett. Felnőtt kategóriában első helyezést ért el Péteri Dorottya (17 éves), Horváth József (32 éves) a második, Radics László (38 éves) pedig a harmadik helyen végzett. A pályázaton részt vevő valamennyi versenyző oklevelet és ajándékot kapott az önkormányzattól.

Az Acsádi Mézeskalács Óvoda gyermekeinek műsora Dömötörné Horváth Ágota óvodavezető vezetésével

A díjazást a gyermekek által várva várt Nagy Jonathan bűvész és illuzionista elsöprő produkciója követte, majd a színvonalas műsort a szombathelyi Pedagógus Kórus ünnepi előadása zárta.

Reméljük, a meszleni közösségi házban a folyamatosan megújuló színes közösségi élet felülmúlja az épület eddigi legszebb napjait is.

Váradi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!