Civil

2016.06.28. 13:44

Forrásvíztől fiatalodnak a toronyi szépkorúak

Torony - A dozmati Muzsla forrásnál piknikeztek júniusi klubfoglalkozásukon a toronyi szépkorúak. Többen - talán nem véletlenül - arról számoltak be, hogy mintha kissé megfiatalodtak volna a forrás vizétől. Vagy csak az újabb nagyon kellemes közös időtöltés miatt érezték ezt?

Civil Tudósítónktól

Délután két órakor a művelődési háznál gyülekeztek a toronyi szépkorúak klubjának tagjai. Ugyan eredetileg gyalogtúrát terveztek, de a hirtelen jött meleg miatt személyautóval és a Kovács György polgármester vezette falubusszal szállították a nyugdíjasokat a dozmati Muzsla forráshoz, a kedvelt pihenőhelyhez.

Fazekas Gábor önkormányzati képviselő mindenkit megkínált egy pohár friss, hűvös forrásvízzel. Sokan nem is tudtak a forrás létezéséről, pedig Torony szomszédságában van. A többségnek nagyon ízlett, néhányan haza is vittek belőle, és megfogadták, hogy máskor is kilátogatnak "ásványvízért".

A klub tagjai saját készítésű sós és édes süteményeket vittek magukkal. Amikor mindenki megérkezett, Kovács Frigyesné, Irma néni köszöntötte a "házigazda" dozmati és a toronyi nyugdíjasokat. Ezután - hagyományosan - elénekelték mind a két klub indulóját.

Irma néni külön köszöntötte a névnaposokat, majd a közelgő Péter-Pál ünnepről tartott ismertetőt, és a hozzá kötődő népszokásokról beszélt.

Időközben Kovács György polgármester megérkezett a közeli vendéglőben készült gulyással, amit jóízűen fogyasztott el a népes, 48 tagú társaság. A finom étek mellé természetesen toronyi kenyér és bor is dukált.

Ezután következett a közös népdaltanulás, aminek a végére megérkezett dr. Perger Gyula plébános is, aki pálinkával kínálta a juniális résztvevőit. Közben csatlakozott a társasághoz Schermann Vera díszpolgár és Joó Béláné önkormányzati képviselő is.

Megbeszélték még a szeptemberi soproni kirándulás részleteit, és Irma néni felmérte, kik azok, akik az augusztusi Kenyérünnepen segíteni tudnak.

Öt órakor indult haza a falubusz az első társasággal, aztán sorban a többieket is hazaszállították.

Pék László

Címkék#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!