Női kézilabda

2016.06.28. 15:55

A Kohász felkészülési úticéljai: Dánia, Horvátország és Németország

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai, játékosok, szakemberek jelenleg szabadságukat töltik. Július 18-án jön össze a felnőtt, a junior, az ifjúsági és a serdülő I. csapatainak játékoskerete. Azaz indul a munka.

Jankó Árpád

Az első héten természetesen az ismerkedés, az újak elhelyezkedése, a fiataloknál a kollégiumi helyek elfoglalása a program. A második héten pedig már egy barátságos bemutatkozó mérkőzés is szerepelhet. Július 31-én a Kohász három korosztályos csapata, az U23, az U18 és az U16 Viborgba, Dániába utazik az ilyenkor szokásos tornára. Ezt a viadalt a dunaújvárosi juniorok már kétszer is megnyerték. Ezen a tornán nagyon sok csapat vesz részt, az elnevezése: Generációk Tornája. Viborgban tizennégy csarnok, füves pályák, nagyszerű körülmények várják a csapatokat.

Ez volt a dicsőséges közelmúlt. Július 18-ától a női kézilabdázók dolgoznak az újabb sikerekért

Ebben az időpontban (augusztus 5-én) a Kohász felnőtt együttese 18 órakor Budaörsön vendégszerepel. Az első csapatnak ezután is nagyon zsúfolt lesz a programja. Viszont ez nagyon is érthető, mert sok az új játékos az első keretben, őket a régiekkel össze kell gyúrni egységes csapattá. Következik a Kohász Kupa augusztus 12-13-án. A benevezett csapatok: Metzingen, Podravka, Viborg, Debrecen, Békéscsaba és a házigazda Kohász. Augusztus 8-án, tehát a Kohász Kupa előtt a Metzingen már megérkezik Dunaújvárosba, hogy itt edzőtáborban gyakoroljon Konkoly Csaba edző gárdája. (Később augusztus végefelé a Kohász utazik majd a német csapathoz.) Augusztus 10-én még lesz egy barátságos találkozó egy erős csapattal. Ami biztos: augusztus 25-én indul a Kohász felnőtt csapata Horvátországba, a Zágráb melletti Sesvet városba, ahol a helyi első osztályú együttessel megmérkőzik. Augusztus 26-án a Podravka emléktornáján kézilabdázik a Kohász, ezen a Ferencváros együttese is részt vesz. A Kohász junior gárdája pedig augusztus 27-28-án Siófokon játszik a helyiek tornáján. Még augusztus 30-ára is tervez az együttes egy mérkőzést a Ferencváros ellen. Következik szeptember, amelynek elején, 3-án, 4-én a váciak tornáján vesz részt Zdravko Zovko együttese. Szeptember 7-én még játszik a Kohász Győrben. Szeptember 10-én a Sesvet csapata viszonozza a Kohász látogatását. Az ifivel, a junior csapattal és természetesen a felnőtt gárdával érkezik Dunaújvárosba. Eddig tart a felkészülés, és szeptember 16-án, 17-én kezdődik a bajnokság.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!