Sport

2016.06.29. 09:22

Vilovski a Bundesligában!

A katari al-Kijadából a német első osztályba igazolt a korábban a Veszprémet, majd a Balatonfüredet erősítő Uros Vilovski.

B. Virág Rita

A zentai születésű, de magyar állampolgársággal is rendelkező Uros Vilovski az idén márciusban igazolt Katarba. Előtte a magyar bajnok Veszprém 2008 és 2015 állt vele szerződésben, innen került kölcsönbe Balatonfüredre vagy a francia Montpellier-hez is. Aztán a román Baia Marét erősítette, majd Doha következett.

Az elmúlt napokban többször felbukkant Veszprémben is, például a magyar válogatott szerbek elleni világbajnoki selejtezőjén is találkoztunk vele.

Aztán kiderült, Katarból hazatérve a Bundesligába, a Bergischer HC alakulatába igazolt.

Sebastian Hinze, a Bergischer HC edzője (aki az EHF mesteredzőkurzusának diplomájával is rendelkezik) szerint Vilovski igen komoly erősítés a csapat számára, és jól kiegészítik majd egymást a másik beállóval, Moritz Preusszal.

Szilágyi Viktor, a gárda sportigazgatója pedig arról beszélt, Vilovski támadásban és védekezésben is kiváló, így mindkét fronton nagy hasznát veszik majd a tapasztalatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!